Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurogroup: Στον πάγο η εκταμίευση- Αγκάθι ο νόμος Κατσέλη

Eurogroup: Στον πάγο η εκταμίευση- Αγκάθι ο νόμος Κατσέλη

«Τις επόμενες ημέρες» αναμένει συμφωνία για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, προκειμένου -όπως είπε- να εκταμιευθεί το 1 δις ευρώ μέχρι το Eurogroup του Απριλίου. 

Mε δεδομένο ότι δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών όσον αφορά το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, θα ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την οποία δεν αναμένεται να ληφθεί απόφαση για εκταμίευση του 1 δις ευρώ. Μάλιστα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, δήλωσε ότι αναμένει συμφωνία για το θέμα «αγκάθι» της προστασίας της πρώτης κατοικίας «τις επόμενες ημέρες», προκειμένου -όπως είπε- να εκταμιευθεί το 1 δις ευρώ μέχρι το Eurogroup του Απριλίου «το αργότερο».

«Θα ενημερωθούμε από τους θεσμούς και θα αξιολογήσουμε την εφαρμογή των δεσμεύσεων από την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο σημειώνοντας ότι   αναμένεται να επιβεβαιωθεί από τους θεσμούς ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία», αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών όσον αφορά το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφκις προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ανέφερε δε, ότι σύμφωνα με την έκθεση προόδου της προηγούμενης εβδομάδας οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι σε γενικές γραμμές, εντός τροχιάς. Ο αξιωματούχος υπογράμμισε πάντως ότι το βασικό ζήτημα είναι η νομοθεσία για την προστασία της πρώτης κατοικίας,  το οποίο παραμένει ανοιχτό. «Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και σε αυτό το σημείο, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Τις «επόμενες μέρες» αναμένει συμφωνία για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί προκειμένου να εκταμιευθεί το 1 δις ευρώ μέχρι το Eurogroup του Απριλίου «το αργότερο». «Το μεγαλύτερο κομμάτι των δεσμεύσεων έχουν προχωρήσει πολύ», σημείωσε ο Μοσκοβισί εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «το σημερινό Eurogroup θα καταγράψει την πρόοδο που έχει σημειωθεί, προκειμένου τις επόμενες μέρες και μέχρι την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, να αποφασιστεί η εκταμίευση του ενός δις», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με άλλα ανοιχτά ζητήματα, αναφέρθηκε στην πώληση των λιγνικών μονάδων, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια υπόθεση «ανταγωνισμού».

«Το μήνυμα κατά τη γνώμη μου σήμερα πρέπει να είναι θετικό. Είναι πολύ νωρίς για να υπάρχει επίσημη απόφαση σήμερα, αλλά θα λάβουμε υπόψη την πρόοδο που έχει σημειωθεί δεδομένου ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση», υπογράμμισε.

«Υπάρχει μεγάλη πρόοδος. Θα δούμε αργότερα πού ακριβώς βρισκόμαστε», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024