Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για ποια τυμβωρυχία μιλάτε κ. Δούρου;

Για ποια τυμβωρυχία μιλάτε κ. Δούρου;

Προφανώς η περιφερειάρχης Αττικής  ενοχλείται ακούγοντας ακόμη και σήμερα πολίτες , σχεδόν οκτώ μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά να την κατηγορούν

Η προτροπή της Ρένας Δούρου – μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση του εισαγγελικού πορίσματος για το Μάτι –  προς όλους όσους αρθρώνουν δημόσιο λόγο να αποφεύγουν τις  φορτίσεις και την τυμβωρυχία, είναι κάτι που αν μη τι άλλο χρειάζεται διευκρινίσεις.

Τα τελευταία 24ωρα κάτοικοι από τις πληγείσες περιοχές στο Μάτι και το Νέο Βουτζά, βγαίνουν στα κανάλια, μιλούν στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες για όλα όσα έζησαν τη «μαύρη Δευτέρα»  της 23ης Ιουλίου.

Μιλούν για το απόλυτο χάος που επικράτησε στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις φλόγες.  Περιγράφουν με οργή  την ασυνεννοησία που υπήρξε μεταξύ των υπευθύνων και καταγγέλλουν τις ολιγωρίες και τα αργά αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού.

Κραυγάζουν, γιατί κάποιοι από αυτούς έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Φωνάζουν γιατί ορισμένοι είδαν τις περιουσίες μιας ζωής να γίνονται στάχτη.

Προφανώς η περιφερειάρχης Αττικής  ενοχλείται ακούγοντας ακόμη και σήμερα πολίτες , σχεδόν οκτώ μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά να την κατηγορούν. Ενοχλείται όταν διαβάζει  στα Μέσα Μαζικής  Ενημέρωσης το εισαγγελικό πόρισμα σχετικά με το ρόλο της Περιφέρειας στην εκκένωση των περιοχών στο Μάτι και το Νέο Βουτζά.

«Η  λήψη της απόφασης για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών αποτελεί ευθύνη των κατά τόπους δημάρχων οι οποίοι έχουν τον συντονισμό του έργου πολιτικής προστασίας…» αναφέρουν οι εισαγγελείς διευκρινίζοντας  μάλιστα  ότι «όταν η εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή μπορεί να επηρεάσει πάνω από ένα δήμο η απόφαση λαμβάνεται από το αρμόδιο Περιφεριάρχη ο οποίος μπορεί να εξουσιοδοτήσει σχετικώς τον οικείο αντιπεριφερειάρχη».

Η κ. Δούρου, την ώρα που οι κάτοικοι στο Μάτι περιμένουν δικαίωση για τους νεκρούς, βρήκε την κατάλληλη στιγμή να προτρέψει όσους αρθρώνουν δημόσιο λόγο να αποφεύγουν τις φορτίσεις και την τυμβωρυχία.

Δεν γνωρίζω εάν τα «βέλη» της αφορούν μόνο πολιτικούς αρχηγούς και στελέχη της Αντιπολίτευσης ή «φωτογραφίζει» και δημοσιογράφους.

Το βέβαιο είναι ότι αυτοί που διασύρουν τη μνήμη των νεκρών δεν είναι  ούτε οι κάτοικοι της ανατολικής Αττικής  που κραυγάζουν, ούτε οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που τους δίνουν λόγο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024