Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ προς Βρετανία: 48 ώρες διορία για να καταθέσετε αποδεκτές προτάσεις για το Brexit

ΕΕ προς Βρετανία: 48 ώρες διορία για να καταθέσετε αποδεκτές προτάσεις για το Brexit

48 ώρες διορία δίνει η ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο για να καταθέσει «αποδεκτές προτάσεις» με στόχο την άρση του αδιεξόδου σχετικά με το Brexit, σε σχέση με το ζήτημα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία, το λεγόμενο «backstop»

48 ώρες διορία δίνει η ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο για να καταθέσει «αποδεκτές προτάσεις» με στόχο την άρση του αδιεξόδου σχετικά με το Brexit, σε σχέση με το ζήτημα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία, το λεγόμενο «backstop» λίγες μόνο μέρες πριν την επίσκεψη της Τερέζα Μέι στις Βρυξέλλες, την Κυριακή, όπως μεταδίδει ο Independend.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΟΣΑ έχει προειδοποιήσει σαφώς ότι μία μη συμφωνία για το Brexit θα προκαλέσει ύφεση στο Ηνωμένο Βασίλειο και μείωση της οικονομικής ανάπτυξης κατά 2%.

Την ίδια στιγμή ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που οι βουλευτές απορρίψουν την προτεινόμενη από τη κυβέρνηση συμφωνία διαζυγίου, είναι αναπόφευκτη η παράταση εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Τα περιθώρια για το Λονδίνο δείχνουν να στενεύουν δραματικά, καθώς στις διαπραγματεύσεις της Τετάρτης μεταξύ αξιωματούχων ΕΕ και Βρετανίας δεν ήρθη το αδιέξοδο.

Η Βρετανία επιχειρεί να εξασφαλίσει νομικά δεσμευτικές τροποποιήσεις της ρύθμισης του backstop που θα διασφαλίζουν ότι η χώρα δεν θα παραμείνει επ’ αόριστον καθηλωμένη στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ. Την ίδια στιγμή ο γενικός εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ, ο οποίος παρέχει νομικές συμβουλές στη βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι «συνομιλίες βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο αλλά δεν υπήρξε ακόμα συμφωνία καθώς υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει».

Στις 12 Μαρτίου αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία το νέο σχέδιο της Τερέζα Μέι για το Brexit και σε περίπτωση που και αυτό απορριφθεί η Βρετανή πρωθυπουργός θα θέσει προς ψηφοφορία το ενδεχόμενο εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Εάν και αυτό απορριφθεί από τους βουλευτές θα ερωτηθούν εκ νέου στις 14 Μαρτίου επί μιας πρότασης για περιορισμένη χρονικά αναβολή του Brexit μετά την 29η Μαρτίου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024