Αμερικανός στρατηγός διαψεύδει τον Τραμπ: Η μάχη κατά του ISIS απέχει πολύ από το τέλος
Η μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία «απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει», δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.
Η μάχη εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία «απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει», δήλωσε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο στρατηγός Τζόζεφ Βότελ, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.
«Οι πρόσφατες παρατηρήσεις των ανδρών και των γυναικών μας που βρίσκονται στο πεδίο δείχνουν πως ο πληθυσμός του Ισλαμικού Κράτους που έχει απομακρυνθεί από τα τελευταία απομεινάρια του χαλιφάτου (στο Μπαγούζ, στη βορειοανατολική Συρία) παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετανόητος, αποφασισμένος και ριζοσπαστικοποιημένος», πρόσθεσε ο στρατηγός Βότελ μιλώντας σε επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου.
«Αυτό που παρακολουθούμε σήμερα, δεν είναι η συνθηκολόγηση του Ισλαμικού Κράτους ως οργάνωσης, είναι στην πραγματικότητα μια υπολογισμένη απόφαση (των τζιχαντιστών) για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των οικογενειών τους και να διατηρήσουν τις δυνατότητές τους επωφελούμενοι από τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι καταυλισμοι εκτοπισμένων ή κρυπτόμενοι σε απομακρυσμένες ζώνες για να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψουν», πρόσθεσε.
«Ο φυσικός περιορισμός του χαλιφάτου είναι μια μνημειώδης στρατιωτική επιτυχία, όμως η μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και του βίαιου εξτρεμισμού απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει και η αποστολή μας παραμένει η ίδια», συνέχισε ο επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης για τη Μέση Ανατολή (Centcom).
Ο εξτρεμισμός είναι «το πρόβλημα μιας ολόκληρης γενιάς» και η διεθνής κοινότητα «θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα διαχειρισθεί τους χιλιάδες μαχητές και τα μέλη των οικογενειών τους που κρατούνται αυτή τη στιγμή από της Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις», στις οποίες βασίσθηκαν οι Δυτικοί για να πολεμήσουν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία, επισήμανε.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν από τους ευρωπαίους συμμάχους να «πάρουν πίσω» περισσότερους από 800 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Συρία και να τους δικάσουν.
«Το χαλιφάτο είναι έτοιμο να πέσει» είχε γράψει σε μήνυμά του στο Twitter.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φέρνουν ανατροπή στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης
- Αδέλφια Κάσιο κατά Μάικλ Τζάκσον: Μας εκπαίδευσε να τον υπερασπιζόμαστε, ενώ μας κακοποιούσε
- Η ώρα της στέψης στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Για το 9ο τρόπαιο ο ΠΑΟΚ, θέλει να γράψει ιστορία ο ΟΦΗ
- Πεθαίνει η 4αδα που θα ισορροπούσε την κινεζική επιρροή στην Ασία – Υπεύθυνος ο Τραμπ
- Ευρώπη: Ποιες χώρες έχουν δει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων
- Σε φρεγάτα «Κίμων» και Μέγαρο Μαξίμου ο Μακρόν – Τα μηνύματα που έστειλε από την Αθήνα
- Η άνθιση του τουρισμού των λουλουδιών: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι προορισμοί του 2026
- World Press Photo 2024: Οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την εποχή μας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442