Με άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών
O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 712,15 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,70%.
Ανοδικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, με μοχλό το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 712,15 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,70%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,12 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,57%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (+3,02%), της Πειραιώς (+2,14%) και της ΔΕΗ (+1,27%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές ΕΧΑΕ (-1,54%), της ΑΔΜΗΕ (-1,41%) και της Σαράντης (-1,39%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,22%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,38%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,51%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,26%).
Ανοδικά κινούνται 27 μετοχές, 28 πτωτικά και 22 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ιντερτέκ +5,60% και Δρομέας +4,90%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΒΙΣ -10,00% και Χαϊδεμένος -9,82%.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κουτσούμπας: Η συγκάλυψη είναι η καθημερινή σας ενασχόληση – Το ΚΚΕ αποχωρεί
- «Έθαψαν» την εξεταστική για τις υποκλοπές με την πλειοψηφία των «151»
- Κρήτη: Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ 3χρονο κοριτσάκι με αιμάτωμα στο κεφάλι και μώλωπες στο σώμα
- Τι είπε ο Βαλαντσιούνας για το μέλλον του στο ΝΒΑ
- «Οι Αθώοι»: Τι θα δούμε στο αποψινό προτελευταίο επεισόδιο στο MEGA
- Φάμελλος: Είστε είτε εκβιαζόμενοι είτε διαπλεκόμενοι – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνένοχοι στο μπάζωμα
- Δονούσα: Το ελληνικό νησί που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αυθεντικούς προορισμούς για το καλοκαίρι
- Αλαλούμ με τα εισιτήρια για το Final Four και κίνδυνος καθυστέρησης έναρξης του αγώνα Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)





























![Κατοικίες με φθηνά ενοίκια – Οι «τυχεροί» [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-2-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442