Στο φλέγον ζήτημα της διαιτησίας επικεντρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την Τρίτη (05/03) με τους εκπροσώπους των ομάδων να εκφράζουν τα παράπονά τους για τα πολλά, συνεχόμενα και σημαντικά λάθη των διαιτητών.

Οι παριστάμενοι από πλευράς Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αντάλλαξαν «πυρά» με τον Μάνο Παπαδόπουλο να ειρωνεύεται τους Ερυθρόλευκους για το θέμα των διαιτητών και τον Χρήστο Σταυρόπουλο να του απαντάει ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι Πειραιώτες δεν θα ανεχθούν άλλο αυτή την κατάσταση.

Ο πρόεδρος της Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου, μίλησε για όσα έγιναν στο συμβούλιο σε ραδιοφωνικό σταθμό τονίζοντας ότι «θα ανατιναχθεί το πρωτάθλημα, αν φύγει ο Ολυμπιακός. Μακάρι να αναθεωρήσει, αλλά βλέπω ότι η απόφασή τους είναι ειλημμένη».

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM:

-Για τη θέση της Κύμης για τη διαιτησία: «Καλό θα ήταν να διορθώσουμε πρώτα το ελληνικό σύστημα και την ΚΕΔ και αν δούμε ότι δεν καταφέρνουμε κάτι, τότε να δούμε άλλες λύσεις, ίσως με ξένους διαιτητές. Θέλουμε αλλαγή προσώπων στην ΚΕΔ με άλλους έμπειρους ανθρώπους και πλέον η διαιτησία να περάσει στα χέρια της διοργανώτριας αρχής, στον ΕΣΑΚΕ. Εμείς πληρώνουμε και αποφασίζουν τελικά. Πρέπει να ορίζει ο ΕΣΑΚΕ τους διαιτητές, από τη στιγμή που είμαστε ανεξάρτητη αρχή και θεωρώ ότι ως ΕΣΑΚΕ έχουμε μεγάλη δύναμη».

-Για την πιθανή φυγή του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα: «Υπάρχουν ρήτρες σε αυτό το κομμάτι. Δυστυχώς για μας, που υποφέρουμε οικονομικά, θα ανατιναχθεί το πρωτάθλημα και οι “επενδύσεις”, γιατί δεν παίρνουμε λεφτά πίσω. Μακάρι ο Ολυμπιακός να αναθεωρήσει, αλλά βλέπω ότι η απόφασή τους είναι ειλημμένη».

-Για το αν υπάρχει περιθώριο παρέμβασης του Γιώργου Βασιλειάδη: «Νομίζω ότι η όποια παρέμβαση πέφτει στο κενό. Ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα και οι επιστολές έχουν πέσει στο κενό».

-Για την επόμενη μέρα και τα όσα ειπώθηκαν στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ: «Δεν είναι η Κύμη αυτή που μπορεί να αλλάξει το ελληνικό μπάσκετ. Ωστόσο, με αφορμή και τη στάση του Ολυμπιακού και όσα έγιναν στο Περιστέρι, ελπίζω να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Είπα σήμερα και στον κ. Πανταζόπουλο, ότι σήμερα είμαι εγώ το θύμα, αύριο μπορεί να είσαι εσύ».

-Για το δικό του μέλλον στην ομάδα: «Εγώ δεν τα παρατάω, ούτε πρόκειται να τα παρατήσω, Δεν ψάχνω για ηρωικές εξόδους. Πρέπει όμως κάποιος να κάνει την αρχή και αντιδράσει. Από το 2009 βάζω λεφτά».

-Για τις καταγγελίες του κ. Ζούπα ότι «ξέρουν όλοι ποιοι χρηματίζονται»: «Προκαλέσαμε τον κ. Ζούπα να πει ονόματα, αλλά δεν είπε. Επιτέλους όμως σήμερα θεωρώ ότι έγινε μια συζήτηση για να αποτελέσει μια νέα αρχή για το μπάσκετ».

-Για το ματς στο Περιστέρι: «Αισθάνομαι πάρα πολύ αδικημένος. Αλλά δεν μπορεί ο παρατηρητής να δίνει συγχαρητήρια. Στα τρία ματς που έχουμε δώσει με το Περιστέρι, το Περιστέρι έχει 100 βολές και εμείς 39. Αυτό και τίποτα άλλο. Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με το Περιστέρι».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο