Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση αναρχικών σε σούπερ μάρκετ

Παρέμβαση αναρχικών σε σούπερ μάρκετ

Η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης προχώρησε σε παρέμβαση σε υποκατάστημα της αλυσίδας My Market, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της στην επιστολή στελέχους της εταιρείας προς τους εργαζόμενους

Την παρέμβαση ομάδας αναρχικών στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε η επιστολή στελέχους της διοίκησης της αλυσίδας My Market προς τους εργαζόμενους, μέσω της οποίας τους ζητά να χαμογελάνε την ώρα που εργάζονται, ενώ τους τονίζει πως θα πρέπει να αισθάνονται ευχαριστημένοι που αμείβονται με 300 ευρώ.

Ειδικότερα, μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης πέταξαν τρικάκια εντός του καταστήματος, ενώ φώναξαν και συνθήματα εναντίον των πρακτικών που εφαρμόζει η διοίκηση της εταιρείας.

«Η επιστολή της εργοδοσίας ανέφερε τους λόγους που πρέπει οι εργαζόμενοι να το κάνουν. Και οι 7 είναι τόσο αδιανόητα γελοίοι που δε χρήζουν καν αναφοράς. Η εξής φράση, όμως, χρήζει: «για αυτούς που θα πουν ότι παίρνουν 300 ευρώ, θυμίζω ότι σε σχέση με το μηδέν είναι 300 τοις εκατό περισσότερο». Η αναφορά αυτή αποκρυσταλλώνει την εργασιακή πραγματικότητα σχεδόν καθεμίας και καθενός από εμάς: με τον πέλεκυ της ανεργίας πάνω απ’ το κεφάλι σου, άμα δε γουστάρεις να δουλεύεις υπερωρίες, να πληρώνεσαι ψίχουλα, πολλές φορές μαύρα μάλιστα, ελαστικός και αναλώσιμος, τότε να σηκωθείς και να φύγεις» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι:

«Σήμερα οι εργαζόμενοι χαμογέλασαν. Δεν ήταν όμως το ψεύτικο χαμόγελο που η εργοδοσία τους υποχρεώνει να έχουν. Ήταν χαμόγελα ταξικής περηφάνιας κι αλληλεγγύης».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024