Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονίζει μητέρα εγκαυματίας μιλώντας για όσα έζησε στο Μάτι

Συγκλονίζει μητέρα εγκαυματίας μιλώντας για όσα έζησε στο Μάτι

Δηλώνει θυμωμένη για όσους υποστήριξαν ότι το κράτος έπραξε σωστά την ημέρα της πυρκαγιάς, προσθέτωντας ότι «Μία συγνώμη έτσι δεν μου αρκεί»

Για την τραγική εμπειρία της ίδιας και του 6χρονου γιού της, μίλησε μία από τους 53 εγακυματίες της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Η Κάλλι Αναγνώστου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρει ότι «Αν νομίζει κανείς ότι εγώ αυτή τη στιγμή είμαι υγιής κάνει τρομερό λάθος. Ζωντανοί νεκροί είμαστε όλοι μας».

Η ίδια έμεινε στο νοσοκομείο για συνολικά 60 ημέρες και για δύο εβδομέδες νοσηλεύτηκε στην εντατική, ενώ ο 6χρονος γιός της νοσηλεύτηκε για 30 ημέρες υποφέροντας και οι δυο από βαριά εγκαύματα.

«Δεν μπορείς να πεις ότι τα κατάφερες όταν μετά από 7,5 μήνες με το ζόρυ μπορείς να περπατάς 10 μέτρα ή όταν πονάς αφόρητα και έχεις φτάσει σε ένα σημείο όπου λες ότι έχω σταματήσει να πονάω»

Ανακαλώντας μνήμες από τη μοιραία ημέρα αναφέρει ότι «Η πρώτη φωνή που είναι πάντα στο κεφάλι μου, είναι η φωνή του παιδιού μου την ώρα που τρέχουμε στην ακτή και να φωνάζει: Καίγονται τα πόδια μου! Μαμά θα πεθάνουμε!» ενώ συνεχίζοντας λέει «το μόνο που μπορούσα να πω ήταν: τρέξε!»

Την τραγική ημέρα αναγκάστηκε να αποχωρηστεί το παιδί της όταν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ την ίδια μετέφερε ένας ιδιώτης.

Η κ.Αναγνώστου που μένει μόνιμα στο Ντουμπάι, βρέθηκε στο Μάτι μαζί με την οικογένειά της, για τις καλοκαιρινές της διακοπές ωστόσο μετά το τραγικό συμβάν είναι αναγκασμένη να παραμείνει εδώ.

«Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να φύγουμε. Έχω διορθωτικές επεμβάσεις να κάνω. Έχουμε κάποια πολλά σημαντικά πράγματα που πρέπει να γίνουν τα οποία μας αποτρέπουν από το να ξαναφύγουμε»

Η πυρκαγιά τους «έπιασε στον ύπνο» καθώς όπως διηγείται βρισκόταν στο σπίτι με το γιό και τα πεθεικά της και τους ξύπνησε η μυρωδιά του καπνού. Όταν αντιλήφθηκαν τί συναίβαινε, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν.

Στη σύνέντευξή της αναφέρόμενοι στους υπαίτιους της τραγωδίας που η ίδια και εκατοντάδες ακόμα άνθρωποι βίωσαν αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το πλημμέλημα δεν μπορεί να δικαιώσει» και προσθέτει ότι «Θέλω να αποδοθούν ευθύνες, πραγματικές ευθύνες όμως. Θέλω κάποιοι άνθρωποι επιτέλους να αναλάβουν αυτές τις ευθύνες και να πληρώσουν με τον όποιον νόμιμο τρόπο υπάρχει. Και από εκεί και πέρα θέλω τουλάχιστον με αφορμή εμάς, εφόσον δεν έγινε πιο πριν, να φτιαχτεί ένα πλαίσιο που να μπορεί να καλύψει και εμάς αλλά και όλους τους υπόλοιπους»

Ερωτώμενη για τη συμπαράσταση της Πολιτείας, η ίδια απαντά: «Στα απολύτως απαραίτητα και όχι υποχρεωτικά σωστά. Καλύφθηκαν κάποια πράγματα εφόσον όμως κάποιοι άνθρωποι κινητοποιήθηκαν γι’ αυτό και το κυνήγησαν. Και στους οποίους είμαστε όλοι θεωρώ παρά πολύ ευγνώμονες αλλά από το υπουργείο Υγείας, από τους φορείς που ασχολούνται με αυτό το πράγμα υπήρξε τρομερή καθυστέρηση».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024