«Αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές» ήταν τελικά τα ύποπτα πακέτα που εντοπίστηκαν νωρίτερα σε τρία κομβικά σημεία του Λονδίνου.

Η αντιτρομοκρατική αστυνομία, η οποία κλήθηκε στο σταθμό του Waterloo, το αεροδρόμιο του Λονδίνου και σε ένα κτίριο κοντά στο αεροδρόμιο Heathrow, δήλωσε ότι τρία ύποπτα πακέτα ήταν «μικρές αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές».

Ειδικοί αξιωματικοί έχουν αξιολογήσει τα πακέτα, σημειώνοντας ότι αντιμετωπίζουν τα περιστατικά ως συνδεόμενα μεταξύ τους, ωστόσο ακόμη γίνεται έρευνα για τα κίνητρα των δραστών.

Σε δήλωσής η Υπηρεσία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα μετά τον εντοπισμό τριών ύποπτων πακέτων σε κτίρια στο Λονδίνο. Οι συσκευασίες -όλες οι λευκές ταχυδρομικές σακούλες μεγέθους Α4 – έχουν εκτιμηθεί από ειδικευμένους αξιωματικούς ως μικρές αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές».

Η αστυνομία εξετάζει ακόμα την κατάσταση στο Waterloo και στο City, ενώ, όπως είπε, η κατάσταση στο Heathrow έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Η Σκότλαντ Γιάρντ δεν αποκλείει την ύπαρξη και άλλων τέτοιων μηχανισμών και εξέδωσε ειδοποίηση στους μεταφορικούς σταθμούς σε όλο το Λονδίνο να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αναφέρουν την ύπαρξη ύποπτων πακέτων στις αστυνομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προκαλούν ανάφλεξη και αρχικά μικρή φωτιά όταν ανοίγονται.