
Γαλλία: Χειροπέδες σε φερόμενο ισλαμιστή που μαχαίρωσε δεσμοφύλακες
Ο δράστης ξεκίνησε την επίθεσή του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της συντρόφου του, φωνάζοντας Αλαχού Ακμπάρ, την ώρα που τραυμάτιζε τους δύο δεσμοφύλακες, μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ
Μέλη των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, κατάφεραν να συλλάβουν έναν κρατούμενο, που μαχαίρωσε σήμερα δύο δεσμοφύλακες, προτού ταμπουρωθεί για τουλάχιστον 10 ώρες σε ένα δωμάτιο, που χρησιμοποιείται για το επισκεπτήριο στις φυλακές, σε μια επίθεση, την οποία η γαλλική κυβέρνηση χαρακτήρισε τρομοκρατικό περιστατικό.
Ο δράστης ξεκίνησε την επίθεσή του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της συντρόφου του, φωνάζοντας Αλαχού Ακμπάρ, την ώρα που τραυμάτιζε τους δύο δεσμοφύλακες, μετέδωσαν γαλλικά ΜΜΕ.
«Ο κρατούμενος κι η σύντροφός του συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας RAID» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Νικολά Καστανέρ στο Twitter.
Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι και οι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της.
Ένα φωτογράφος του Reuters, που βρέθηκε έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα, άκουσε εκρήξεις από τη φυλακή, την ώρα που κομάντο της αστυνομίας ξεκίναγαν την επιχείρηση για να μπει ένα τέλος στο πολύωρο θρίλερ.
Η υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλ Μπελουμπέ, από την πλευρά της, δήλωσε νωρίτερα πως ο κρατούμενος ήταν στον κατάλογο των προσώπων που συνιστούν εν δυνάμει απειλή για φερόμενες ισλαμιστικές διασυνδέσεις.
Ο κρατούμενος εξέτιε ποινή κάθειρξης 30 ετών για ένοπλη ληστεία, απαγωγή, φόνο στη φυλακή του Κοντ σιρ Σαρτ, στην περιοχή της Νορμανδίας, στη βόρεια Γαλλία. Φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε στη φυλακή, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με την τρομοκρατική φύση της επίθεσης» είπε η Μπελουμπέ σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο ένας φύλακας τραυματίστηκε σοβαρά.
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να αποσαφηνιστεί πώς ο κρατούμενος βρήκε το μαχαίρι και εάν εμπλέκεται η σύζυγός του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χανιά: Στο νοσοκομείο φιλοξενούνται τα παιδιά της 25χρονης που κατηγορείται για κακοποίηση της 3χρονης κόρης της
- Δυνατό φιλικό στη Στοκχόλμη για την Εθνική Ελλάδας κόντρα στη Σουηδία
- ΕΛΑΣ: Σε εκλογική διάταξη και ετοιμότητα για κάλπες τον Σεπτέμβρη – Συγκροτούνται κομματικά όργανα – Φρένο στους βιαστικούς
- Τα πλεονεκτήματα μίας ασύρματης σκούπας νέας γενιάς που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή φροντίδα του χώρου μας
- Σαμπρίνα Κάρπεντερ: «Φοβάμαι για τη ζωή μου» – Ο εμμονικός stalker, τα ασφαλιστικά μέτρα και ο τρόμος
- «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Οι νέοι δικαιούχοι – Πώς θα κάνετε αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα





