Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ες Ντέβλιν στην καλλιτεχνική διεύθυνση της London Design Biennale 2020

Η Ες Ντέβλιν στην καλλιτεχνική διεύθυνση της London Design Biennale 2020

Η διάσημη Βρετανίδα designer Ες Ντέβλιν, η οποία έχει δημιουργήσει σκηνικά υψηλής τεχνολογίας και γλυπτά για πλήθος διάσημων καλλιτεχνών, ορίστηκε καλλιτεχνική διευθύντρια στην τρίτη London Design Biennale 2020

Η διάσημη Βρετανίδα designer Ες Ντέβλιν, η οποία έχει δημιουργήσει σκηνικά υψηλής τεχνολογίας και γλυπτά για πλήθος διάσημων καλλιτεχνών, ορίστηκε καλλιτεχνική διευθύντρια στην τρίτη London Design Biennale 2020 (Μπιενάλε Σχεδιασμού του Λονδίνου).

Η διεθνής έκθεση θα διοργανωθεί από τις 8 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στο Somerset House στο κεντρικό Λονδίνο. Ως επόμενη καλλιτεχνική διευθύντρια της Μπιεννάλε, η Ες Ντέβλιν όρισε το θέμα της έκθεσης, που είναι η Αντήχηση.

«Ζούμε σε μια εποχή υπεραντήχησης, οι συνέπειες της οποίας είναι τόσο συναρπαστικές όσο και καταστροφικές» εξήγησε η Ντέβλιν, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ. «Όλα όσα σχεδιάζουμε και όλα όσα παράγουμε έχουν αντήχηση», τόνισε η καλλιτέχνης, υπεύθυνη για το σκηνικό της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο το 2012. «Κάθε ιδέα που παράγουμε έχει τη δύναμη να φτάνει σε ένα μαζικό ψηφιακό ακροατήριο, που δεν μπορούσαν να ονειρευτούν οι προηγούμενες γενιές, ενώ η ζωή των υλικών προϊόντων που δημιουργούμε συχνά, έχει μεγαλύτερη διάρκεια από τη δική μας», συνέχισε.

Με αυτό το θέμα, συμμετέχοντες από 50 διαφορετικές χώρες και πόλεις θα κληθούν να δημιουργήσουν πρωτότυπα σχέδια και εγκαταστάσεις ως απάντηση στη γρήγορων ρυθμών ψηφιακή εποχή.

«Στην παγκόσμια, ψηφιακή εποχή μας, ο σχεδιασμός μπορεί να φτάσει αμέσως πέρα από τα σύνορα και να γεφυρώσει πολιτισμούς», δήλωσε η Ντέβλιν σύμφωνα με το Dezeen. «Μπορεί να μεταβάλει θετικά συμπεριφορές και να μεταμορφώσει κοινωνίες» τόνισε. «Οι σχεδιαστές έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν και να καταπλήσσουν το κοινό τους σε αυτές τις βαθιές αλλαγές, χρησιμοποιώντας τα μαζικά δίκτυα που είναι διαθέσιμα σε αυτούς για να αντηχήσουν πρακτικές που θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος», πρόσθεσε.

Το έργο της Ες Ντέβλιν εκτείνεται σε πολλούς δημιουργικούς τομείς, όπως μουσική, όπερα, τέχνη, θέατρο και τεχνολογία. Είναι γνωστή για τον σχεδιασμό των σκηνικών για πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Kanye West, U2, Beyoncé, Katy Perry και The Weeknd.

View this post on Instagram

#beyonce

A post shared by Es Devlin (@esdevlin) on

View this post on Instagram

'Don Giovanni' Royal Opera House London 2014

A post shared by Es Devlin (@esdevlin) on

Έχει επίσης αναγνωριστεί για τις μεγάλης κλίμακας επιτελεστικές εγκαταστάσεις της, όπως το κόκκινο λιοντάρι, το οποίο με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης συνένωνε λέξεις σε ποιήματα, τα οποία εμφανίζονταν σε LED οθόνες που είχαν ενσωματωθεί στο στόμα του. Το λιοντάρι τοποθετήθηκε στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Design στην πόλη το 2018.

H designer με έδρα το Λονδίνο επιλέχθηκε επίσης να επιμεληθεί το Περίπτερο του Ηνωμένου Βασιλείου στη Dubai Expo 2020.

H Μπιενάλε Σχεδιασμού του Λονδίνου (London Design Biennale) ιδρύθηκε το 2016 από τον Σερ Τζον Σόρελ και τον Μπεν Έβανς. Το διάρκειας τριών εβδομάδων γεγονός έγινε γρήγορα κεντρική εκδήλωση για τους λάτρεις του σχεδιασμού που αλληλεπιδρούν και θέτουν σημαντικά πολιτιστικά ερωτήματα σχετικά με το μοντέρνο design.

Ο Γουίλ Σόρελ θα είναι διευθυντής της Μπιενάλε του Λονδίνου του 2020.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024