Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πέντε αναπάντητα ερωτήματα για την πτήση-μυστήριο από το Καράκας στην Αθήνα

Τα πέντε αναπάντητα ερωτήματα για την πτήση-μυστήριο από το Καράκας στην Αθήνα

Το μυστήριο επιτείνεται καθώς στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, σημείωναν ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας τη μέρα που η κυβέρνηση έβγαλε από την κεντρική τράπεζα μεγάλη ποσότητα χρυσού

Αναπάντητα ερωτήματα για την πτήση – μυστήριο από το Καράκας στην Αθήνα του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας συνεχίζουν να υπάρχουν καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί γιατί προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», ποιοι επέβαιναν και αν υπήρξαν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη της Ελλάδας.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε στην Αθήνα – όπως λένε κυβερνητικές πηγές – προκειμένου να ανεφοδιαστεί. Ωστόσο τα πράγματα δε φαίνεται να είναι τόσο απλά, αφού ο πιλότος του αεροσκάφους είχε ζητήσει πριν άδεια να προσγειωθεί σε αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες χωρίς να του δοθεί.

Το αεροσκάφος στις 24 Φεβρουαρίου είχε κάνει στάση στην Πορτογαλία, μετά την απειλή του πιλότου ότι θα πέσει λόγω έλλειψης καυσίμων, καθώς και δύο ημέρες μετά στη Γενεύη και μετά έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ζήτησε να παραμείνει για μία ώρα για ανεφοδιασμό στην Ελλάδα αλλά παρέμεινε τέσσερις, για άγνωστο μέχρι στιγμή λόγο. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν στο σκάφος επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα όπως αρχικά είχε διαρρεύσει και αν συναντήθηκε με κάποιον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης ή με κάποιον από την πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας.

Το μυστήριο επιτείνεται καθώς στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, σημείωναν ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας τη μέρα που η κυβέρνηση έβγαλε από την κεντρική τράπεζα μεγάλη ποσότητα χρυσού.

Η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει απαντήσει πως επετράπη να προσγειωθεί ένα αεροσκάφος χωρίς να υπάρχει σχέδιο πτήσης, ποιοι ήταν οι επιβάτες του και με ποιους συναντήθηκαν, τι έκρυβε στους χώρους του, γιατί παρέμεινε για τέσσερις και όχι για μία ώρα όπως είχε ζητηθεί.

Η ΝΔ διατύπωσε χθες, μία σειρά από  ερωτήματα προς το Μαξίμου σχετικά με την προσγείωση του αεροσκάφους.

«Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Γιατί ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

Το συγκεκριμένο περιστατικό πάντως, έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει το καθεστώς Μαδούρο έναντι στη γραμμή της Ευρώπης.

Μπορεί το κυβερνητικό αεροπλάνο της Βενεζουέλας – σύμφωνα με πληροφορίες – να κατέληξε στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όμως τα ερωτήματα που έχουν τεθεί ζητούν ακόμη απαντήσεις.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024