Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οσκαρική» κόντρα μεταξύ Netflix και Στίβεν Σπίλμπεργκ

«Οσκαρική» κόντρα μεταξύ Netflix και Στίβεν Σπίλμπεργκ

Έντονες αντιδράσεις από τους παραδοσιακούς παραγωγούς και σκηνοθέτες, ανάμεσα στους οποίους και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, έχουν προκαλέσει οι υποψηφιότητες παραγωγών του Netflix στα βραβεία Όσκαρ, γεγονός που φαίνεται να γίνεται η αιτία για μια νέα κόντρα στους κύκλους του Χόλιγουντ

Έντονες αντιδράσεις από τους παραδοσιακούς παραγωγούς και σκηνοθέτες, ανάμεσα στους οποίους και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, έχουν προκαλέσει οι υποψηφιότητες παραγωγών του Netflix στα βραβεία Όσκαρ, γεγονός που φαίνεται να γίνεται η αιτία για μια νέα κόντρα στους κύκλους του Χόλιγουντ.

Μετά από μπαράζ δημοσιευμάτων πως επίκειται συζήτηση για αλλαγές στα βραβεία Όσκαρ, το Netflix με ανάρτησή του στο Twitter, χωρίς να κάνει συγκεκριμένη αναφορά στον Στίβεν Σπίλμπεργκ έδωσε εμμέσως πλην σαφώς, τη δική του απάντηση στον διάσημο σκαηνοθέτη.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, το Netflix υπερασπιζόμενο την οσκαρική ταινία «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν, αναφέρει πως «λατρεύει το σινεμά» και παραθέτει μια σειρά από λόγους που η ύπαρξη του είναι θετική για τον κινηματογράφο:

«Διαθέσιμες ταινίες σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σινεμά ή ζουν σε πόλεις χωρίς αίθουσες.

Επιτρέπουμε σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε να απολαύσει ταυτόχρονα μία νέα προβολή.

Δίνουμε στους δημιουργούς τη δυνατότητα να μοιραστούν την τέχνη τους με μεγαλύτερο κοινό.» 

Σημειώνεται πως το Netflix επιλέγει να προβάλλει ορισμένες από τις ταινίες του και στις αίθουσες, έστω για λίγες εβδομάδες, έτσ  ώστε να έχουν τις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιες στα βραβεία Όσκαρ.

Netflix εναντίον Χόλιγουντ

Είναι πολύς καιρός που ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δεν κρύβει την άποψή του ότι το Netflix δεν είναι κινηματογράφος και ότι οι ταινίες που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμά του, δεν θα πρέπει να προτείνονται ή να κερδίζουν Όσκαρ. Και όταν είδε στην τελευταία απονομή το «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν να κερδίζει τρία Όσκαρ να σιγουρευτεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Κυβερνητών της Ακαδημίας, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ που εκπροσωπεί ολόκληρο τον κλάδο των σκηνοθετών, πρόκειται να εισηγηθεί αλλαγές στους κανονισμούς και κλείσιμο στα «παραθυράκια» που επέτρεψαν φέτος στο «Ρόμα» να διεκδικήσει βραβεία.

Στο παρελθόν ο 72χρονος Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει δηλώσει ότι «από τη στιγμή που έχεις γυριστεί για το φορμάτ της τηλεόρασης, είσαι μια τηλεταινία. Αν είσαι πολύ καλή, αξίζεις να βραβευθείς με Emmy, αλλά όχι με Όσκαρ». Και ότι «ταινίες που βγαίνουν για λίγες ημέρες σε 1-2 αίθουσες μόνο και μόνο για να ανταποκριθούν στα κριτήρια της Ακαδημίας δεν θα πρέπει να μπαίνουν στην κούρσα των βραβείων». Τον περασμένο μήνα ο Σπίλμπεργκ, δήλωσε πως λατρεύει την τηλεόραση, «όμως η μεγαλύτερη συνεισφορά μας είναι να δίνουμε στο κοινό την εμπειρία της κινηματογραφικής παρακολούθησης σε μία αίθουσα».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024