Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΕΛ.ΑΣ: Βασική προτεραιότητα η καθαριότητα των αστυνομικών τμημάτων

ΕΛ.ΑΣ: Βασική προτεραιότητα η καθαριότητα των αστυνομικών τμημάτων

Στα όσα κατήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το ΑΤ Ακροπόλεως σχετικά με την καθαριότητα των αστυνομικών τμημάτων έσπευσε να απαντήσει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, υποστηρίζοντας πως το πρόβλημα οφείλεται σε καθυστέρηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Να απαντήσει σε όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν σε αρκετά αστυνομικά τμήματα της χώρας έσπευσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Δεν γνώριζα ότι δυστυχώς εδώ και δύο μήνες έχουν λήξει οι συμβάσεις καθαριότητας στα αστυνομικά τμήματα. Και αντίκρισα μια εικόνα θλιβερή και τριτοκοσμική, ως προς τις συνθήκες καθαριότητας που επικρατούν στο αστυνομικό τμήμα. Και φαντάζομαι ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα αστυνομικά τμήματα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την επίσκεψή του στο Α.Τ. Ακροπόλεως, για να συμπληρώσει ότι «είναι παντελώς απαράδεκτα, δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2019 αστυνομικά τμήματα να λειτουργούν σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες».

Από την πλευρά του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει πως το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι τροποποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην ιδιότητα του «τρίτεκνου γονέα» και του «τέκνου τρίτεκνης οικογένειας», που αποτελούν κριτήρια επιλογής των υποψηφίων για το σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

«Σε ορισμένες αστυνομικές υπηρεσίες ξεκίνησε από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας από το προσωπικό που προσελήφθη στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε μέσω ΑΣΕΠ» υποστηρίζουν από την Κατεχάκη, προσθέτοντας πως «για τις υπόλοιπες υπηρεσίες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και αναμένεται εντός των επομένων ημερών να ολοκληρωθεί η πρόσληψη του προσωπικού, που θα απασχοληθεί στον τομέα αυτό».

«Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της καθαριότητας των αστυνομικών υπηρεσιών συνιστά μία από τις βασικές προτεραιότητες και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό» καταλήγει η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024