Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με μήνυση κατά των ΗΠΑ απαντά η Huawei

Με μήνυση κατά των ΗΠΑ απαντά η Huawei

Η κινεζική εταιρεία θα προσφύγει κατά της απόφασης για την απαγόρευση σε αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της

Προσφυγή κατά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζεται να καταθέσει ο κινεζικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Huawei.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη πρόσωπα που πρόσκεινται στην υπόθεση, η Huawei θα προσφύγει σε δικαστήριο του Τέξας κατά της απόφασης απαγόρευσης σε αμερικανικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας.

Η προσφυγή αυτή είναι πιθανό να στηριχθεί στο επιχείρημα ότι η απαγόρευση αυτή επιβλήθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Νωρίτερα, οι δικηγόροι της οικονομικής διευθύντριας της Huawei Μενγκ Ουάνγκζου προσέφυγαν κατά της κυβέρνησης, της μεθοριακής υπηρεσίας και της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Καναδά, επιχειρηματολογώντας ότι η Μενγκ Ουάνγκζου συνελήφθη, υπεβλήθη σε έρευνα και ανακρίθηκε για τρεις ώρες σε παραβίαση των συνταγματικών της δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται πως οι καναδικές αρχές είχαν συλλάβει την Μενγκ στο Βανκούβερ την 1η Δεκεμβρίου κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, οι οποίες κατηγορούν τον κολοσσό Huawei και την οικονομική του διευθύντρια ότι παρέκαμψαν τις αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν και χαρακτηρίζουν την εταιρεία αυτή απειλή για την εθνική τους ασφάλεια.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024