
Ερντογάν: Αρχίζουμε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο
Την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας
Την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Θα αρχίσουν μετά από εργασίες συντήρησης (των σκαφών)» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.
Η δήλωση Ερντογάν έρχεται μετά την ανακοίνωση του κοιτάσματος που εντόπισαν οι ExxonMobil-Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, σημείωσε ότι η Κύπρος συνεχίζει απρόσκοπτα τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της, με νέες συνεργασίες να ανακοινώνονται εντός Μαρτίου, ενώ από τα τέλη Νοέμβριου έως τις αρχές του 2020 αναμένονται νέες γεωτρήσεις ώστε να υπάρξει μια συνολική εικόνα για τα αποθέματα στην Κυπριακή ΑΟΖ που θα επιτρέψουν στη Λευκωσία να λάβει τις τελικές της αποφάσεις. Λαμβάνουμε ενέργειες για τη στάση της Τουρκίας μακριά από αντιπαραθέσεις διαβεβαίωσε δε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Λαμβάνουμε ενέργειες για τη στάση της Τουρκίας μακριά από αντιπαραθέσεις διαβεβαίωσε δε ο κύπριος ΥΠΕΞ.
Η ανακοίνωση Ερντογάν είναι η πρώτη – έμμεση – αντίδραση της Τουρκίας στην ανακοίνωση για τον εντοπισμό του μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ μετά την επιτυχή κατάληξη της γεώτρησης «Γλαύκος 1» των διεθνών κολοσσών Exxon Mobil -Qatar Petroleum στο «οικόπεδο 10» που οδηγεί σε κοίτασμα φυσικού αερίου έως 8 τρισ. κυβικά πόδια.
Η ExxonMobil, μετά την ανακάλυψη του Γλαύκου, εμφανίστηκε, μάλιστα, «ζεστή» να συνεχίσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, κάνοντας μάλιστα λόγο για νέα γεώτρηση το 2020.
Σύμφωνα με τις επίσημες προκαταρκτικές εκτιμήσεις η υπολογιζόμενη αξία του κοιτάσματος κυμαίνεται από 30 δισ. δολάρια έως 40 δισ. δολάρια.
- Δουδωνής: Δεν υπάρχει πραγματικό σενάριο να επιστρέψει ο Τσίπρας στη διακυβέρνηση – Θα έλεγα στον Δούκα, «Forget it, Harris»
- Σιάτλ: Οδηγός ακολούθησε τις οδηγίες του GPS και… μπήκε στις γραμμές του τραμ
- Νεπάλ: Ορειβάτης που είχε χαθεί στο Έβερεστ, βρέθηκε ζωντανός έξι ημέρες αργότερα
- Παραδόθηκε το νέο δημαρχείο στο Δήμο Βέλου-Βόχας
- Ισραήλ: Κλιμακώνει τον εποικισμό – Σχεδιάζει κατασκευή νέων εβραϊκών κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
- Από κάπνισμα μελισσών η φωτιά στο λόφο της Φιλοθέης – Αναζητούνται οι μελισσοκόμοι





