Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ρουμελιώτης επιτίθεται στην ΤτΕ, ο Στουρνάρας απαντά: «Η διαδικασία συνεχίζεται»

Ο Ρουμελιώτης επιτίθεται στην ΤτΕ, ο Στουρνάρας απαντά: «Η διαδικασία συνεχίζεται»

Ο πρόεδρος της Attica Bank ζητά τα έγγραφα που στοιχειοθετούν τους εις βάρος του χαρακτηρισμούς και ισχυρισμούς

Καλά κρατεί ο πόλεμος μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και του προέδρου της Attica Bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη ο οποίος έχει κληθεί τη Δευτέρα να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του στην τράπεζα.

Με νέα παρέμβασή του ο κ. Ρουμελιώτης, όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για την ΤτΕ ζητώντας να του παραδοθούν όλα τα έγγραφα, βάσει των οποίων προσκαλείται σε ακρόαση.

Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του προέδρου της τράπεζας, επεδόθη, με δικαστικό επιμελητή, επιστολή του στην ΤτΕ, με την οποία ζητά να του δοθούν τα έγγραφα που δικαιολογούν τους εις βάρος του κακόβουλους και συκοφαντικούς -σύμφωνα με την πλευρά Ρουμελιώτη- χαρακτηρισμούς, ειδικότερα τους ισχυρισμούς ότι λειτουργεί ως εκτελεστικός πρόεδρος, επίσης ότι έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η παράδοση των εγγράφων είναι αναγκαία, ώστε να μπορέσει να ανατρέψει τους παραπάνω ισχυρισμούς, υποστηρίζει ο Π. Ρουμελιώτης. Σε διαφορετική περίπτωση προτίθεται να καταγγείλει δημοσίως τις παραλείψεις αυτές εκ μέρους της Τραπέζης της Ελλάδος, ενώ επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του, επισημαίνεται από το περιβάλλον του.

Ο πανεπιστημιακός κ. Ρουμελιώτης σημειώνει επίσης ότι η φήμη και η εμπειρία του έχουν κριθεί πολλάκις στο παρελθόν, τόσο στην Ελλάδα όσο όμως και στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι είχε φθάσει ως το αξίωμα του αν. διευθύνοντος συμβούλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Επιπροσθέτως, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει το παρελθόν του με κατασκευασμένες κατηγορίες, διαμηνύουν συνεργάτες του. Οι οποίοι έλεγαν ακόμη ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο Π. Ρουμελιώτης πρωτοστάτησε προκειμένου να γίνει έλεγχος στις νέες χρηματοδοτήσεις του Ομίλου Καλογρίτσα, οι οποίες είχαν εγκριθεί από ανώτατα εκτελεστικά στελέχη της Τράπεζας. Επίσης, όταν απαίτησε να επιστραφούν τα κόκκινα δάνεια πολιτικών κομμάτων στην Attica Bank από Fund του εξωτερικού, ενέργεια που επίσης είχαν εγκρίνει τα ίδια εκτελεστικά στελέχη.

«Η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά», τονίζουν πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος, κάτι που δείχνει ότι θα το φτάσει μέχρι τέλους. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου η αποπομπή του κ. Ρουμελιώτη από την προεδρία της Attica Bank.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Ρουμελιώτης είχε «παίξει ξύλο» στην κυριολεξία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας κ. Πανταλάκη με αποτέλεσμα την δυσφήμιση της Attica Bank αλλά και το γεγονός ότι ένας πρόεδρος κι ένας διευθύνων σύμβουλος αδυνατούν να συνεργαστούν.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024