Σειρά συναντήσεων με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο θα έχει γεύμα εργασίας θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται -για δεύτερη ημέρα- τη Μόσχα. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τη ρωσική ηγεσία, όπως επισήμανε χθες στο Πρακτορείο 104,9 FM, o τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μητσοτάκης στο πρακτορείο TASS εν όψει της μετάβασής του στη Μόσχα, δήλωσε ότι περιμένει να έχει ουσιαστικές συνομιλίες για όλα τα θέματα των διμερών σχέσεων αλλά και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τόνισε, δε ότι «η συστηματική επικοινωνία Ελλάδας-Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα θα ενισχύσει τη δυναμική της συνεργασίας μας σε όλους τους τομείς».

Ειδικότερα για τις προοπτικές επέκτασης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε – σύμφωνα με του ΑΠΕ – ΜΠΕ – πως η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός πόλος προσέλκυσης ρωσικών επενδύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας προσθέτοντας πως για τη ΝΔ αποτελεί προτεραιότητα η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν σε τομείς όπως ο τουρισμός, το εμπόριο και η ενέργεια, οι μεταφορές και το real estate, καθώς και η ρωσική συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Γράψτε το σχόλιό σας