Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Πολάκειο σόου στην Τράπεζα της Ελλάδας και η παντελής άγνοια του υπουργού

Το Πολάκειο σόου στην Τράπεζα της Ελλάδας και η παντελής άγνοια του υπουργού

Σε πολιτικό σόου με κραυγές και ψιθύρους θέλει να μετατρέψει ο Παύλος Πολάκης το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος στο οποίο θέλει να παρευρεθεί

Σε πολιτικό σόου με κραυγές και ψιθύρους θέλει να μετατρέψει ο Παύλος Πολάκης το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος στο οποίο θέλει να παρευρεθεί.

Λίγες ώρες από τη στιγμή που ο Γ. Στουρνάρας πήγε στην Εισαγγελία κι «έδωσε» στεγνά τον αναπληρωτή υπουργό για την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας τους, ο Πολάκης δημοσιοποιούσε μια επιστολή που έστειλε στην ΤτΕ.

Μ’ αυτήν ζητούσε να είναι παρών στην επόμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας σε ρόλο προφανώς… δερβέναγα. Θέλει, λέει, να πει στην ΤτΕ για τα δάνεια που κατά τη γνώμη του δεν έχουν ελεγχθεί.

Για πρώτη φορά στα χρονικά ένας υπουργός ή βουλευτής ζητά να παίξει το ρόλο του τοποτηρητή στην ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα.

Θα μπορούσε, βεβαίως να δει το καταστατικό της ΤτΕ ή να ρωτήσει τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην τράπεζα για το πώς λειτουργεί. Για παράδειγμα θα μπορούσε να μάθει ο κ. Πολάκης ότι το Γενικό Συμβούλιο δεν συνεδριάζει για να συζητήσει θέματα που αφορούν σε ελέγχους, κρίσιμες αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική ή άλλα μείζονος σημασίας θέματα. Είναι κατά κύριο λόγο συνεδρίαση για διοικητικά θέματα, προσλήψεις, αποδοχή ή όχι προσώπων σε συγκεκριμένες θέσεις κ.λπ.

Θα μπορούσε ο κ. Πολάκης να ρωτήσει το τοποτηρητή της κυβέρνησης στην ΤτΕ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου, κ. Νίκο Σκορίνη για το τι θα μπορούσε να κάνει ένας υπουργός σε μια τέτοια συνεδρίαση.

Να πάει, λοιπόν, για ποιο λόγο αν όχι για να κάνει σόου και στη συνέχεια να το δώσει στα φιλικά στην κυβέρνηση ΜΜΕ που θα αποθεώσουν τον «λεβέντη, τον μάγκα Παύλο Πολάκη που τα λέει έξω από τα δόντια;»

Ακόμη κι αν του επέτρεπαν να παρευρεθεί στην ΤτΕ δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε, δεν θα μπορούσε να θέσει κανένα θέμα για συζήτηση από αυτά που νομίζει ότι πρέπει να τεθούν. Το Γενικό Συμβούλιο δεν ελέγχει δάνεια, δεν έλεγξε ούτε το δάνειο των 100 χιλ. ευρώ γιατί δεν είναι η δουλειά του να το κάνει.

Από την άλλη, ο κ. Πολάκης γνωρίζει ότι ακόμη και για τα δάνεια που κάνει σόου εδώ και μία εβδομάδα, ο έλεγχος έχει γίνει, έχει ολοκληρωθεί, έχουν βγει πορίσματα κι έχουν ειπωθεί πολλά στη Βουλή για όλα αυτά. Ειδικά στην Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ειπώθηκαν πολλά, ας ανατρέξει ο υπουργός στα πρακτικά.

Βενεζουέλα ή Τουρκία

Τέλος, ο κ. Πολάκης σκοπίμως αγνοεί ότι η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας ελέγχεται μόνον από την ελληνική Βουλή και από κανέναν άλλον. Δεν έχει εξαρτήσεις από καμιά κυβέρνηση, από κανέναν υπουργό, από κανέναν πολιτικό και δεν δέχεται υποδείξεις από οποιονδήποτε. Αν τον διοικητή τον καλέσουν στη Βουλή να εξηγήσει κάποιο θέμα θα πάει. Μόνον εκεί δίνει εξηγήσεις και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αλίμονο κάθε κεντρική τράπεζα σε κάθε χώρα να έπαιρνε εντολές και να εκφοβιζόταν από τον κάθε Πολάκη. Δεν θα υπήρχε ανεξαρτησία.

Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, με όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που πηγάζουν από αυτήν την επιλογή. Και η κάθε κυβέρνηση οφείλει να σέβεται την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας.

Αν δεν το κάνει τότε απλά αντιγράφει πρακτικές Μαδούρο ή Ερντογάν. Εκεί ο Πολάκης θα μπορούσε να πάει ακάλεστος στην Τράπεζα, να μπουκάρει και να απαιτεί. Ευτυχώς δεν είναι η Ελλάδα ούτε Βενεζουέλα, ούτε Τουρκία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024