Προβάδισμα 11 μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης. Επιπλέον, βάσει των ευρημάτων της έρευνας της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Όπως προκύπτει από τη νέα μέτρηση, η οικονομία αναδεικνύεται στο βασικό αντικείμενο της προεκλογικής ατζέντας. Ενδεικτικό είναι ότι το 88% των ερωτηθέντων ζητούν να μειωθούν οι φόροι -ένα ζήτημα που έχει αναδείξει με έμφαση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν αποτελεί έκπληξη, δε, ότι καταλληλότερος για να μειώσει τους φόρους θεωρείται ο πρόεδρος της ΝΔ με 39%, έναντι του πρωθυπουργού που συγκεντρώνει το 23% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων.

Ειδικότερα, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου :

ΝΔ 30%

ΣΥΡΙΖΑ 20,5%

ΚΙΝΑΛ 6,5%

ΚΚΕ 5,5%

ΧΑ 7,5%

ΑΝΕΛ 1%

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων προκύπτει:

ΝΔ 32,5%

ΣΥΡΙΖΑ 21,5%

ΚΙΝΑΛ 7%

ΚΚΕ 6%

ΧΑ 8%

ΑΝΕΛ 1%

Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 11%.

Παράλληλα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται με 35% o Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στο 24% βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ότι αφορά τον χρόνο των εκλογών, πρόωρες κάλπες ζητά η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα το 36% ζητά να στηθούν οι εθνικές κάλπες ακόμη και πριν από τον Μάιο. Το 21% ζητά να γίνουν ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, ενώ το 32% βλέπει εκλογές το αργότερο τον Οκτώβριο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα ότι το 82% θεωρεί απογοητευτικό το πολιτικό κλίμα στη χώρα, με το 35% να αποδίδει τις ευθύνες για την κατάσταση αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γράψτε το σχόλιό σας