
«Γαλάζια Πατρίδα»: Βολές και στα κατεχόμενα στην Κύπρο
Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η τουρκική στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» με το σενάριο να εξελίσσεται και σε περιοχές των κατεχομένων στην Κυπριακή Δημοκρατία
Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η τουρκική στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» με το σενάριο να εξελίσσεται και σε περιοχές των κατεχομένων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα τουρκικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης βολές εναντίον στόχων στα ανοιχτά του Κόλπου του Ξηρού (Σαρός στα τουρκικά).
Τα τουρκικά πολεμικά πλοία πέρασαν χθες το βράδυ τα Στενά του Βοσπόρου για να λάβουν μέρος στο σημερινό σκέλος της άσκησης στα ανοιχτά του Κόλου του Ξηρού ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ζωντανά τις βολές, ενώ κατά το χθεσινό σκέλος της άσκησης εκτοξεύτηκαν από φρεγάτες drones Σισμέκ 1 που έχουν ταχύτητα 720 χλμ την ώρα και μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για 45 λεπτά. Τα Σιμσέκ 1 χτύπησαν υποβρύχια που με βάση το σενάριο ήταν υποβρύχια τρομοκρατών.
Την ίδια στιγμή οι τουρκικές ιστοσελίδες, σχολιάζουν ότι το γραφικό του τουρκικού υπουργείου Άμυνας που δείχνει την Κύπρο τουρκική αποτελεί μήνυμα της Τουρκίας προς Έλληνες και Ελληνοκύπριους.
- Ψυχική υγεία: Η αόρατη επιδημία που επηρεάζει 1,2 δισ. ανθρώπων – Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα
- Ανδρουλάκης: Ο «Νίξον της Ελλάδας», ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να είναι στη Βουλή σήμερα
- Νέα απόπειρα το Σάββατο για το αναβαθμισμένο Starship του Έλον Μασκ
- Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Αυτή είναι η ακτινογραφία των αγώνων τους στη Regular Season
- Καιρός: «Μπαίνουμε σε μια περίοδο αστάθειας από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ» – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
- Ο Pac-Man έγινε 46 ετών – Η ιστορία του δημοφιλούς videogame





