Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις υλοποίησης των μεταμνημονιακών προαπαιτούμενων.

Στο σημερινό EuroWorking Group θα τεθούν επί τάπητος οι εκθέσεις της Κομισιόν για το ευρωπαϊκό εξάμηνο καθώς καθώς και η έκθεση προόδου για τη χώρα μας.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στα πρόσθετα πολιτικά θέματα όπως η αύξηση του κατώτατου, ο μειωμένος ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου κλπ.

Αν το αποτέλεσμα του EWG δεν είναι το αναμενόμενο, τότε ως «plan B» εξετάζεται να δοθούν νεότερα στοιχεία και να καταγράψουν την πρόοδό της Ελλάδας έως το Eurogroup της 11ης Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, ο αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) για την Ελλάδα αναφέρει ότι «πότε δεν υλοποιήθηκαν πλήρως οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονταν στα προγράμματα διάσωσης. Από αυτή την άποψη δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει ‘υπερβολικές’ δημοσιονομικές ανισορροπίες. Μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση τακτοποιήσει εκκρεμότητες κατά τρόπο που ικανοποιεί τους πιστωτές, μπορεί να υπολογίζει σε περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Σύμφωνα με απόφαση του Γιούρογκρουπ το περασμένο καλοκαίρι, η Αθήνα θα λάβει (σε δόσεις) τα κέρδη που είχε αποκομίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την αγορά ελληνικών ομολόγων. Η πληρωμή θα γίνεται δύο φορές τον χρόνο. Για τον Μάρτιο προβλέπεται να εκταμιευθεί σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Το αν θα δοθεί η σχετική έγκριση από το Γιούρογκρουπ, σε περίπου δύο εβδομάδες, εξαρτάται για μία ακόμη φορά από το αν οι πιστωτές θα είναι ικανοποιημένοι με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο