Αναίρεση της αθώωσης Μιχαλολιάκου ζητάει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Η κατηγορία στηρίχθηκε σε κάποιες φράσεις από ομιλία που είχε πραγματοποιήσει ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος πριν από χρόνια στα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως Αθηνών στην οδό Δηλιγιάννη, το περιεχόμενο της οποίας είχε θεωρηθεί αξιόποινο
Την αναίρεση απαλλακτικής απόφασης που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Η’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.
Το δικαστήριο αθώωσε τον Ν. Μιχαλολιάκος κάνοντας δεκτή ανάλογη απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας και τον κήρυξε ομόφωνα αθώο για το πλημμέλημα της διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος.
Η κατηγορία στηρίχθηκε σε κάποιες φράσεις από ομιλία που είχε πραγματοποιήσει ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος πριν από χρόνια στα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως Αθηνών στην οδό Δηλιγιάννη, το περιεχόμενο της οποίας είχε θεωρηθεί αξιόποινο.
Η υπόθεση θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου τα μέλη του οποίου έχουν και τον τελευταίο λόγο σχετικά με την αναίρεση ή μη της επίμαχης απόφασης.
- Πέρασε από την Ελβετία η Λιόν (1-0), τέταρτη σερί νίκη για την Άστον Βίλα (1-0) – Η βαθμολογία του Europa League
- Γαλλία: Δεσμεύεται ότι δεν θα εγκαταλείψει τους Κούρδους της Συρίας – Επεισόδια σε διαδήλωση στη Μασσαλία
- Δανία: Βλέπει μια ευκαιρία για «ουσιαστική διαπραγμάτευση» με τις ΗΠΑ, λέει ο ΥΠΕΞ Ράσμουσεν
- LIVE: Μπράγκα – Νότιγχαμ Φόρεστ
- LIVE: Ουτρέχτη – Γκενκ
- LIVE: Ρόμα – Στουτγκάρδη
