Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει ο Τσαβούσογλου για τους S400: «Είναι μια τελειωμένη υπόθεση»

Επιμένει ο Τσαβούσογλου για τους S400: «Είναι μια τελειωμένη υπόθεση»

Η Τουρκία δεν προτίθεται να αθετήσει τις υποσχέσεις της προς την Ρωσία, που σχετίζονται με την συμφωνία για τη αγορά των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο κανάλι CNN Turk

Η Τουρκία δεν προτίθεται να αθετήσει τις υποσχέσεις της προς την Ρωσία, που σχετίζονται με την συμφωνία για τη αγορά των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο κανάλι CNN Turk.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνω οποιεσδήποτε δηλώσεις σε σχέση με τους S-400, είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Η Τουρκία δεν θα αθετήσει ποτέ τις υποσχέσεις που έχει δώσει. Δεν μας αφορούν αυτά που λένε άλλοι», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στις ΗΠΑ μέσω… Ελλάδας λέγοντας πως η χώρα μας «έχει S300 εδώ και χρόνια».

«Τώρα έρχονται και μας λένε, ‘παραιτηθείτε από τους S-400’. Γιατί να τους ακυρώσουμε; Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν καταστήσει σαφές ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα» είχε πει και συνέχισε:

«Η Ελλάδα έχει S-300 εδώ και χρόνια. Σε αυτήν δεν λες τίποτα. Ούτε μία αντίδραση δεν υπήρξε. Εμείς μπορούμε να έχουμε διαφορετικά συστήματα και δεν το βρίσκουμε δίκαιο να κατηγορείτε την Τουρκία με ένα τέτοιο επιχείρημα».

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε επιμείνει στο ότι η Τουρκία αναμένει να παραλάβει τους S-400 τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας δεν είναι συμβατά με τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤO , όπως και ότι η εμμονή να αγοράσει τους S-400 ενδέχεται να αποτρέψει την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροπλάνων F-35 στην Τουρκία.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024