Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: 100 νέα εντάλματα σύλληψης εναντίον στρατιωτικών

Τουρκία: 100 νέα εντάλματα σύλληψης εναντίον στρατιωτικών

Τα εντάλματα εκδόθηκαν εναντίον 100 στρατιωτικών του στρατού ξηράς, εκ των οποίων 43 υπολοχαγοί και 50 λοχίες, καθώς και ενός πολίτη που εργάζεται στο υπουργείο Εμπορίου

Εντάλματα σύλληψης εναντίον 100 στρατιωτικών τους οποίους η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ιεροκήρυκα στον οποίο που η Άγκυρα «χρεώνει» ότι ευθύνεται την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, εκδόθηκαν τη Δευτέρα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν εναντίον 100 στρατιωτικών του στρατού ξηράς, εκ των οποίων 43 υπολοχαγοί και 50 λοχίες, καθώς και ενός πολίτη που εργάζεται στο υπουργείο Εμπορίου, διευκρινίσθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα.

Άλλα εννέα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν εξάλλου σε βάρος εννέα προσώπων που εργάζονται στο υπουργείο Υγείας ή σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οκτώ συνελήφθησαν ήδη.

Οι καταζητούμενοι είναι ύποπτοι για σχέσεις με την αδελφότητα του Γκιουλέν, ο οποίος ζεί εδώ και περίπου 20 χρόνια στις ΗΠΑ.

Οι τουρκικές αρχές τον κατηγορούν ότι δημιούργησε ένα «παράλληλο Κράτος» στους τουρκικούς θεσμούς με στόχο να ανατρέψει την κυβέρνηση και πως ήταν ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα και υποστηρίζει ότι διευθύνει ένα ειρηνικό δίκτυο μη κυβερνητικών οργανώσεων και σχολείων.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024