
Τραμπ : Δεν συζητάμε τη μείωση των δυνάμεών μας στη Νότια Κορέα
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι η μείωση του αριθμού των αμερικανικών στρατευμάτων που εδρεύουν στη Νότια Κορέα δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγματεύσεων στις επερχόμενες συνομιλίες με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.
Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις θα ασκηθεί πίεση στην ασιατική χώρα να εγκαταλείψει το πρόγραμμα εξοπλισμού της με πυρηνικά όπλα, είπε ο Τραμπ.
Οι παραπάνω δηλώσεις του αμερικανού προέδρου έγιναν στη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα.
Ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφεραν την Πέμπτη ότι οι δύο πλευρές δεν θα συζητήσουν την αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Νότια Κορέα και θα επιδιώξουν τη διαμόρφωση κοινού πεδίου κατανόησης για το ζήτημα της αποπυρηνοκοποίησης, κατά τη σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στο τέλος αυτού του μήνα.
Το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα αριθμεί 28.500 άτομα.
- Στη Συρία ο Γκουτέρες – Η πρώτη επίσκεψη επικεφαλής του ΟΗΕ από το 2009
- Αυτοκίνητα: Τα κινεζικά brands επεκτείνονται στην Ελλάδα – Οι μεγάλοι παίκτες και η εικόνα στην Ευρώπη
- «Ο Γεντβάι φεύγει από τον Παναθηναϊκό – Έκλεισε στην Αλ Σαμπάμπ» (pic)
- Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων: Μία ανάσα από τα 2 ευρώ και με επιδότηση
- ΠΑΣΟΚ: Τα «καρφιά» Ανδρουλάκη, το άρθρο 110 και το πρέσινγκ στο Μαξίμου
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του







