Ενδεικτικό της καθεστωτικής νοοτροπίας που ανέπτυξε σε χρόνο ρεκόρ ο ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του κόμματος στοχοποιούν τη δημοσιογράφο στην οποία απαγορεύθηκε η είσοδος κατά την ομιλία Τζανακόπουλου στην Κατερίνη.

 

«Νομίζω ότι σύντομα θα επέμβει η δικαιοσύνη. Ας αρχίσει να ανησυχεί» είναι το σχόλιο στο facebook που αναδεικνύει την κυρίαρχη νοοτροπία στο κυβερνών κόμμα δεδομένης και της προαναγγελίας παρέμβασης από τη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και συνεργάτης, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Κατερίνη, της Βουλευτού του ιδίου κόμματος Μπέτυς Σκούφα, παρενέβη κάνοντας λόγο για παρέμβαση της δικαιοσύνης χωρίς όμως να διευκρινίζει τους λόγους. Η προειδοποίησή του δε ότι πρέπει η δημοσιογράφος να ανησυχεί προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Μια προειδοποίηση που αναρτήθηκε ως σχόλιο σε αναφορά του, επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη ο οποίος έκανε λόγο για «μεταφερόμενους μακεδονομάχους» και για μια «δημόσια υπάλληλο που στον ελεύθερο χρόνο της είναι και δημοσιογράφος»…

Οι αναρτήσεις και των δύο στοχοποίησαν το πρόσωπο στο οποίο αρνήθηκαν την είσοδο στην «ανοιχτή» συγκέντρωση με ομιλητή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ενώ ταυτόχρονα ο μεν βουλευτής άφησε υπονοούμενα για τη «δημόσια υπάλληλο» που κάνει τη δημοσιογράφο λέγοντας «να υποθέσουμε καλή τη πίστη»…

 

Το άλλο στέλεχος, δε, μιλά για «γραφική στην είσοδο» που θα πρέπει «να περιμένει ευχάριστα μαντάτα». Είναι ο ίδιος που στην ανάρτηση του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «επέμβαση της δικαιοσύνης» και παροτρύνει: «Ας αρχίσει να ανησυχεί»…

 

«Face control» στους δημοσιογράφους

Την Πέμπτη το βράδυ απαγορεύτηκε η είσοδος στη δημοσιογράφο στην «ανοιχτή» εκδήλωση του κόμματος με ομιλητή τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο στο Επιμελητήριο Κατερίνης.

 «Είστε ανεπιθύμητη, διότι έχετε απειλήσει από την ιστοσελίδα σας κόσμο και κοσμάκη», ανέφερε ένας άνδρας στην δημοσιογράφο του Ράδιο Ενημέρωση, εμποδίζοντάς την να εισέλθει στον χώρο της εκδήλωσης, όπως μεταδίδει το thestival.gr.

«Δημοσιογράφοι μπήκαν, εγώ συγκεκριμένα είμαι η ανεπιθύμητη. Εμένα δεν με άφησαν διότι καλύπτω όλα τα πατριωτικά ρεπορτάζ, ότι έχει σχέση με συλλαλητήρια. Κάποιες έχω πει και την γνώμη μου», σημείωσε από την πλευρά της η δημοσιογράφος Μαρία Νικολαΐδου.

«Έχουν κλείσει την αίθουσα του Επιμελητηρίου έχουν γράψει ότι είναι ανοιχτή συγκέντρωση… Από τη στιγμή που είναι ανοιχτή η συγκέντρωση έχω όλο το δικαίωμα ως δημοσιογράφος και ως πολίτης της Πιερίας και της Ελλάδας να παρακολουθήσω μια ανοιχτή ομιλία ενός κόμματος (…) κλείδωσα;ν την πόρτα, μας κλείδωσαν απέξω» σημείωσε η δημοσιογράφος.