
Νέο μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη
Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Η προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο δεν λέει να σταματήσει αφού και την Πέμπτη σημειώθηκε νέο μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας από τουρκικά αεροπλάνα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ 2 κατασκοπευτικά CN-235 προχώρησαν σε 24 παραβιάσεις στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα σημειώθηκαν και τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
- Η Αμερική είναι ισχυρή… αλλά χάνει τη κυριαρχία της
- Προσαγωγή υπόπτου για την πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
- Γιορτή σήμερα 5 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]
- Data centers: Η ΕΕ ευνοεί τους Big Tech εις βάρος του κλίματος
- Μήνυση σε Καρυστιανού από Φρονιμάκη, πρώην στέλεχος της Ελπίδας, για τα περί εκβιασμού της για το επίμαχο ακίνητο



