Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπλόκο από τους ιερείς στη συμφωνία κυβέρνησης - Εκκλησίας για τους μισθούς

Μπλόκο από τους ιερείς στη συμφωνία κυβέρνησης – Εκκλησίας για τους μισθούς

Το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας στο ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών φαίνεται να απομακρύνεται, καθώς οι τελευταίοι δε δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν, δεδομένου μάλιστα ότι έρχονται σύντομα και εκλογές

Το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας στο ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών φαίνεται να απομακρύνεται, καθώς οι τελευταίοι δε δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν, δεδομένου μάλιστα ότι έρχονται σύντομα και εκλογές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ι.Σ.Κ.Ε. (Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος), πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι η απόφαση των κληρικών, ενόψει και της σύγκλησης της Ιεραρχίας, είναι να παραμείνει η μισθοδοσία του κλήρου στο Δημόσιο.

«Ολοκληρώθηκε η τακτική μας συνέλευση. Όσον αφορά το θέμα της μισθοδοσίας, εμμένουμε στις θέσεις μας και στις αποφάσεις μας.  Δε θα κάνουμε πίσω σε καμία περίπτωση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς δε ο π. Κωνσταντίνου για τις περαιτέρω αντιδράσεις των κληρικών σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να προβεί σε μονομερείς ενέργειες, δήλωσε με νόημα:  «Υπάρχουν και οι ειρηνικές κινητοποιήσεις και έρχονται και εκλογές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέλευση έλαβε μέρος και ο νομικός σύμβουλος του ΙΣΚΕ Αλέξης Μητρόπουλος.

Έτσι, αναμένονται τώρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφενός η σύγκληση της Ιεραρχίας και αφετέρου η επόμενη κίνηση από κυβερνητικής πλευράς.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024