Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καταπέλτης» η Διεθνής Αμνηστία για τον Μαδούρο: Εκτελέσεις, πείνα και φόβος

«Καταπέλτης» η Διεθνής Αμνηστία για τον Μαδούρο: Εκτελέσεις, πείνα και φόβος

Στην έκθεση που προκαλεί σοκ αναφέρεται πως οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας έχουν εκτελέσει πολλούς ανθρώπους και κρατούν αυθαίρετα εκατοντάδες άλλους

«Καταπέλτης» είναι η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

Στην έκθεση που προκαλεί σοκ αναφέρεται πως οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας έχουν εκτελέσει πολλούς ανθρώπους και κρατούν αυθαίρετα εκατοντάδες άλλους.

Η έκθεση τιτλοφορείται «Η πείνα, η τιμωρία και ο φόβος, φόρμουλα για την καταστολή στη Βενεζουέλα» με τη Διεθνής Αμνηστία να επισημαίνει ότι δεκάδες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια πέντε ημερών διαμαρτυρίας από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 25 Ιανουαρίου, σχεδόν όλοι από πυροβολισμούς, ενώ 900 άτομα συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο αυτό η οργάνωση απευθύνει έκκληση στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση της «ολικής ατιμωρησίας που επικρατεί στη Βενεζουέλα», δημιουργώντας ένα ανεξάρτητο όργανο διερεύνησης σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

«Οι αρχές του Μαδούρο προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν φόβο και τιμωρία για να απωθήσουν αυτούς που ζητούν αλλαγή», αναφέρει χαρακτηριστικά η Έρικα Γκεβάρα-Ρόζας, διευθύντρια της Οργάνωσης για την Λατινική Αμερική.

H Διεθνής Αμνηστία αποκαλύπτει ακόμη ότι οι ειδικές δυνάμεις (FAES) του Μαδούρο έχουν προχωρήσει σε αρκετές εκτελέσεις με σκοπό να προκαλέσουν τον φόβο στις φτωχές περιοχές και ταυτόχρονα συνιστά  στους εισαγγελείς του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εξετάσουν τα γεγονότα που καταγράφονται στην έκθεση ώστε να τα ενσωματώσουν στην προκαταρκτική έρευνα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη για τη Βενεζουέλα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024