Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση Πολάκη: Ασυλία από Μαξίμου, αποθέωση από υπουργούς

Κυβέρνηση Πολάκη: Ασυλία από Μαξίμου, αποθέωση από υπουργούς

Όλο το σύστημα που περιβάλει το Μέγαρο Μαξίμου  έσπευσε να καλύψει τον κ. Πολάκη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν είπε και κάτι φοβερό προς τον κ. Στουρνάρα ενώ δεν έγινε ούτε λόγος για την ηχογράφηση και τις απειλές

Μετά τις απειλές που εξαπέλυσε εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μόλις άρχισε να καταλαβαίνει ότι θα έχει ζητήματα με τη Δικαιοσύνη για την καταγραφή της συνομιλίας που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας προχώρησε σε «πολιτική κωλοτούμπα»  σημειώνοντας ότι ουδέποτε τον ηχογράφησε και απέδωσε τη διαρροή για το περιεχόμενο της συνομιλίας στο καλό του το… μνημονικό.

Την ίδια στιγμή, όλο το σύστημα που περιβάλει το Μέγαρο Μαξίμου  έσπευσε να καλύψει τον κ. Πολάκη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν είπε και κάτι φοβερό προς τον κ. Στουρνάρα ενώ δεν έγινε ούτε λόγος για την ηχογράφηση και τις απειλές.

Ενδεικτική ήταν η χθεσινή λιτή ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού στην οποία αναφερόταν ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής».

Το Μέγαρο Μαξίμου πρόσθεσε σημειώνοντας πως «τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές».

Είναι εμφανές ότι στην ανακοίνωση δεν μιλούν ούτε για τις απειλές, ούτε για την ηχογράφηση της συνομιλίας που είχε ο κ. Πολάκης με τον κεντρικό τραπεζίτη.

Μπορεί το Μαξίμου να δίνει τον τόνο για την ασυλία που υπάρχει για τον Παύλο Πολάκη και τις πρακτικές του, υπάρχουν ωστόσο και αρκετοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ που… αποθεώνουν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία ανέλαβε πρόσφατα υπουργικό θώκο χαρακτήρισε τον κ. Πολάκη ως έναν πολύ αποτελεσματικό υπουργό σημειώνοντας – για τον άνθρωπο που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του νόμους  όπως τον αντικαπνιστικό – ότι στοχοποιείται.

«Ένιωσε ότι πρέπει να υπερασπιστεί την τιμή του του. Όπως είπε και ο ίδιος, ούτε απείλησε και ούτε ηχογράφησε» σημείωσε η Μ.  Ξενογιαννακοπούλου και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να κατηγορήσει έναν άνθρωπο που νιώθει ότι θίγεται. «Ο καθένας εκφράζεται με τον δικό του τρόπο» τόνισε στο Open.

Ουδέν μεμπτόν σύμφωνα με την κ. Ξενογιαννακοπούλου η οποία συνεχίζοντας τη στήριξή της προς τον κ. Πολάκη είπε πως δεν έκανε κάτι υπερβολικό. «Πήρε και διαμαρτυρήθηκε και είπε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν έχασε με τη σειρά του την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον κ. Πολάκη για το δάνειο που έλαβε. Σχολιάζοντας τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Πολάκης ότι πήρε το δάνειο για να καλύψει «τις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «δεν ξέρω ο καθένας υπό ποιες συνθήκες παίρνει ένα δάνειο. Ο καθένας μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη στιγμή και να πάρει ένα δάνειο».

Και η Σία Αναγνωστοπούλου η οποία βρέθηκε στο κυβερνητικό σχήμα στον τελευταίο μίνι ανασχηματισμό συντάχθηκε πίσω από τον Πολάκη.

«Υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει με το δάνειο του κ. Πολάκη και αυτό αφορά το αν διασφαλίζεται η αποπληρωμή του δανείου. Δηλαδή είναι θαλασσοδάνειο ή είναι κανονικό δάνειο όπως απαιτεί ο νόμος; Από τη στιγμή που η Τράπεζα λέει ότι είναι κανονικό δάνειο και το επιβεβαιώνει και η Τράπεζα της Ελλάδος, γιατί πρέπει αυτό να γίνεται πρώτο θέμα;» αναρωτήθηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha. Μάλιστα, απέδωσε την επίθεση προς το πρόσωπο του κ. Πολάκη στο γεγονός ότι έχει μεγάλο λαϊκό έρεισμα.

Ο μονόλογος Πολάκη και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

Ο κ. Πολάκης αφού έβγαλε όλη του την πολιτική μαγκιά μέσω του facebook φιλοξενήθηκε χθες, στην ΕΡΤ σε μία «δύσκολη» ομολογουμένως συνέντευξη. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εκφώνησε το… μονόλογό του όταν κάποια στιγμή ένας από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ έκανε το λάθος να επιχειρήσει να τον διακόψει προκειμένου να του θέσει ένα ερώτημα για το εάν απείλησε τον Γιάννη Στουρνάρα με την φράση «θα έρθω από εκεί».

Αμέσως, παρενέβη η παρουσιάστρια Κατερίνα Ακριβοπούλου για να προλάβει τα χειρότερα και  έσπευσε να  επαναφέρει στην τάξη τον δημοσιογράφο.

«Σε παρακαλώ!» του είπε σε αυστηρό τόνο. Φαίνεται πως o δημοσιογράφος δεν πήρε το μάθημα του και αντιμίλησε λέγοντας «μα συγγνώμη, μιλά επί δέκα λεπτά ο κ. Πολάκης».

«Οσο θέλει θα μιλήσει!» ανταπάντησε η κ. Ακριβοπούλου αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Αναφορικά με τα φιλικά ΜΜΕ προς την κυβέρνηση όπως η Αυγή,  παρείχαν πλήρη κάλυψη εστιάζοντας στο ότι – όπως λένε – ο κ. Πολάκης πήρε ένα νόμιμο δάνειο. Ούτε λόγος βέβαιο για την καταγραφή της συνομιλίας, ούτε λόγος για τις απειλές προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024