Η Μπάρμπι έγινε 60 ετών
Στο πλαίσιο του εορτασμού φέτος των 60 ετών από την εμφάνισή της Μπάρμπι το 1959, η Mattel συνεργάστηκε με το National Geographic, ώστε η κούκλα να διευρύνει την επιστημονική γκάμα της -πέραν της αστροφυσικού- με μια περιβαλλοντολόγο ειδική για την προστασία της άγριας ζωής, μια θαλάσσια βιολόγο ειδική στους πόλους, μια εντομολόγο και μια φωτορεπόρτερ άγριας ζωής.
Ο κόσμος αλλάζει και μαζί του η «Μπάρμπι», η οποία δεν θέλει να μένει πίσω από τις εξελίξεις. Η διάσημη κούκλα, αγαπημένο παιγνίδι πολλών κοριτσιών σε όλο τον κόσμο, αποκτά ολοένα πιο προχωρημένα επιστημονικά ενδιαφέροντα.
Έτσι, η κατασκευάστρια εταιρεία Mattel πρόκειται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2019 -σε συνεργασία με το National Geographic- μια Μπάρμπι αστροφυσικό, καθώς και μία ακόμη Μπάρμπι αστροναύτη. Από το 1965 κιόλας η Μπάρμπι είχε φορέσει στολή αστροναύτη (ενώ ολοένα πιο εκσυγχρονισμένες διαστημικές εκδόσεις της είχαν κυκλοφορήσει το 1985, 1994, 1998 και 2016), αλλά τώρα θα διαθέτει και διδακτορικό αστροφυσικής.
Στο πλαίσιο του εορτασμού φέτος των 60 ετών από την εμφάνισή της Μπάρμπι το 1959, η Mattel συνεργάστηκε με το National Geographic, ώστε η κούκλα να διευρύνει την επιστημονική γκάμα της -πέραν της αστροφυσικού- με μια περιβαλλοντολόγο ειδική για την προστασία της άγριας ζωής, μια θαλάσσια βιολόγο ειδική στους πόλους, μια εντομολόγο και μια φωτορεπόρτερ άγριας ζωής.
Πέρα από την ενασχόληση της με το πεδίο Επιστήμης-Τεχνολογίας-Μηχανικής-Μαθηματικών (STEM) – η Mattel θέλει να εμπνεύσει περισσότερα κορίτσια να στραφούν σε αυτό- η Μπάρμπι από την άνοιξη του 2019 θα κυκλοφορεί επίσης ως πιλότος, αθλήτρια, δημοσιογράφος, πυροσβέστης και πολιτικός.
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τα Περιφερειακά Συμβούλια
- Ουκρανία: 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σε αποσύνθεση…
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442