Ή δεν έχει πάγκο ή δεν του βγήκε το αφήγημα της Κεντροαριστεράς. Γιατί με τον ανασχηματισμό που έκανε βιαστικά, μερικές ώρες προτού αναχωρήσει για το Μόναχο, ο Αλέξης Τσίπρας αύξησε κατά δύο τον ήδη μεγάλο αριθμό του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τοποθέτησε την Ελευθερία Χατζηγεωργίου, διευθύντρια του γραφείου του Δ. Τζανακόπουλου, στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης (αντικαθιστώντας την Κατερίνα Νοτοπούλου που είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης), τοποθέτησε τον στενό συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου Θάνο Μωραΐτη στο Μεταφορών (υπό τον πασοκογενή Σπίρτζη), τον άνθρωπο του ΓΑΠ Αγγελο Τόλκα στο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον Κ. Μπάρκα (από την Πρέβεζα και από τους πιο ένθερμους χειροκροτητές-«κλακαδόρους» στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ) ως υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και βεβαίως ελλείψει άλλων χρησιμοποίησε παλαιά υλικά όπως τη Σία Αναγνωστοπούλου ως αναπληρώτρια του Κατρούγκαλου, τον οποίο και αναβάθμισε στο Εξωτερικών.

Υπήρξαν, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, προτάσεις για υπουργοποίηση και άλλων πασόκων από την πάλαι ποτέ ομάδα Γιώργου Παπανδρέου, πλην όμως δεν απέδωσαν.

Για παράδειγμα, εδώ και καιρό πολιορκούσαν τον Χάρη Παμπούκη για να γίνει είτε υπουργός είτε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αλλά αυτός αρνήθηκε. Είχε αποχωρήσει από την ομάδα υπό τον Νίκο Κοτζιά για την κατάρτιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επίσης είχαν ακουστεί ονόματα για υπουργοποίηση όπως των Ραγκούση, Μπίστη, Τζουμάκα κ.τ.λ. που ο κ. Τσίπρας τα… προσπέρασε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο