Ο γραμματέας της Λέγκα και Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι σχολίασε τη σημερινή δήλωση του υπεύθυνου οικονομικών θεμάτων της Λέγκα, Κλάουντιο Μπόργκι, ότι «αν η Ευρώπη δεν αλλάξει, θα ζητήσει να εξέλθει, η Ιταλία, της Ε.Ε.».
«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να βγούμε από την Ευρώπη. Θέλουμε να τη βελτιώσουμε, να την αλλάξουμε, αλλά όχι να την εγκαταλείψουμε», δήλωσε ο Σαλβίνι από την Καλαβρία.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές ο γραμματέας της Λέγκα θα είναι ο κοινός υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, πολλών ευρωσκεπικιστικών και εθνικιστικών πολιτικών δυνάμεων.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.