Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο κτίριο μιας κατασκευαστικής εταιρείας στην Ορόρα του Ιλινόι, όπως ανέφεραν μέσω του Twitter οι τοπικές αρχές και η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Το επεισόδιο αυτό έγινε η στο κτίριο όπου στεγάζεται η εταιρεία Henry Pratt Company. Στην περιοχή έσπευσα πολλά ασθενοφόρα και περιπολικά. Ένας υπάλληλος της εταιρείας, που κατάφερε να ξεφύγει από το κτήριο, δήλωσε ότι είδε έναν άνδρα να κρατά πιστόλι με λέιζερ. Όπως είπε αναγνώρισε στον δράστη έναν συνάδελφό του. Πρόσθεσε ότι είδε άλλους συνάδελφούς του τραυματισμένους και ότι ο δράστης πυροβολούσε αδιακρίτως.

«Ένας από τα παιδιά που βρισκόταν στο γραφείο μας είπε: αυτός πυροβολεί και άρχισε να τρέχει, αιμορραγώντας πολύ άσχημα. Άκουσα πυροβολισμούς και μετά καταφέραμε να βγούμε από το κτήριο», σημείωσε.

Μία άλλη υπάλληλος δήλωσε ότι δεν έχει τραυματιστεί, αλλά ότι είναι σοκαρισμένη από το περιστατικό, ενώ πιστεύει ότι αρκετοί συνάδελφοί της έχουν τραυματιστεί.

 

Police respond to reports of an active shooter situation in Aurora, Illinois.

Police respond to reports of an active shooter situation in Aurora, Illinois.

Δημοσιεύτηκε από Circa στις Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πολιτείας, από το περιστατικό έχουν τραυματιστεί πολλοί άνθρωποι, ανάμεσα τους 4 αστυνομικοί.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 2.30 το μεσημέρι (τοπική ώρα), γύρω στις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής ώρα Ελλάδας.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ελέγχου των όπλων, του καπνού και των εκρηκτικών υλών (ATF) ανέφερε επίσης ότι πράκτορές της έσπευσαν στην περιοχή όπου αναφέρθηκαν «πυροβολισμοί σε μια κατασκευαστική εταιρεία».

Σύμφωνα με το CNN, υπάρχουν τραυματίες, οι οποίοι έχουν διακομιστεί σε δύο νοσοκομεία. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός, καθώς και η κατάστασή τους. Όπως δήλωσε αξιωματούχος της Ορόρα , έχουν τραυματιστεί τέσσερις αστυνομικοί, καθώς και αρκετοί πολίτες.

 

Η Ορόρα απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά του Σικάγο.

Σύμφωνα με το CNN, οι αρχές ενημέρωσαν τους γονείς των μαθητών ότι απέκλεισαν τα σχολεία για την ασφάλειά τους και ότι δεν επιτρέπεται να μπει ή να βγει κανείς από τα σχολικά κτίρια. Κάλεσαν επίσης τους κατοίκους να αποφεύγουν την περιοχή.

Σε βίντεο που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης διακρίνονται πολλά περιπολικά να έχουν περικυκλώσει ένα εμπορικό κτίριο στη λεωφόρο Άρτσερ της Ορόρα.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, σε ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ ενημερώθηκε για τους πυροβολισμούς στην Ορόρα και παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο για τη Φλόριντα αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το περιστατικό των πυροβολισμών