Το βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, πρώην συμπροέδρου του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), που βρίσκεται στη φυλακή στην Τουρκία από τον Νοέμβριο του 2016, αφαιρέθηκε από το YouTube μετά την παρέμβαση της κρατικής τηλεόρασης της Τουρκίας TRT επειδή δεν διαθέτει τα πνευματικά δικαιώματα.

Το βίντεο είχε καταγραφεί στη φυλακή και καταργήθηκε από το YouTube, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων «Μεσοποταμία».

Ωστόσο, τα βίντεο των άλλων αρχηγών της αντιπολίτευσης εξακολουθούν να παραμένουν στοYouTube παρόλο που η TRT διατηρεί τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε στις 20 Νοεμβρίου ότι η προδικαστική κράτηση του Ντεμιρτάς είναι πολιτική πράξη και διέταξε την απελευθέρωσή του.

Τα τουρκικά δικαστήρια αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και περιφερειακό εφετείο στην Τουρκία στις 4 Δεκεμβρίου επιβεβαίωσε την ποινή φυλάκισης του Ντεμιρτάς σε τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες για διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας.

Ο Ντεμιρτάς συμμετείχε στις προεδρικές εκλογές του 2014 και του 2018 στην Τουρκία. Στη δεύτερη προσπάθειά του, ο κούρδος ηγέτης διεξήγαγε προεκλογικό αγώνα από τη φυλακή.

Πηγή: echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας