Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποινικές διώξεις για τα επισφαλή δάνεια της Attica Bank

Ποινικές διώξεις για τα επισφαλή δάνεια της Attica Bank

Ποινικές διώξεις  ασκήθηκαν από την εισαγγελία διαφθοράς για δάνεια εκατομμυρίων της ATTICA BANK, τα οποία φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις

Ποινικές διώξεις  ασκήθηκαν από την εισαγγελία διαφθοράς για δάνεια εκατομμυρίων της ATTICA BANK, τα οποία φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.
Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προχώρησαν στην άσκηση διώξεων για απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ εξακολούθηση και για απλή συνεργεία στην απιστία σε βάρος τότε μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας καθώς και για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιριών που  φέρονται να ωφελήθηκαν από τα δάνεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι προκλήθηκε ζημία στην περιουσία της τράπεζας από 5 περιπτώσεις δανείων συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο από το 2011 ως το 2015.
Για δύο  περιπτώσεις δανείων σε εταιρίες αρχειοθετήθηκαν καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν αποπληρώσει ολοσχερώς τα χρέη τους.
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από πόρισμα και μηνυτήρια αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είχε διαπιστώσει συστηματική χορήγηση των επίμαχων επισφαλών δανείων από την Τράπεζα Αττικής.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024