
CNBC: Σύστημα προστασίας από τα drone θα εγκαταστήσει και η Ελλάδα
Στις 32 χώρες της Ευρώπης που θα εγκαταστήσουν σύστημα προστασίας no-fly-zone για drone στα αεροδρόμια τους, συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC. Το εν λόγω σύστημα ασφαλείας έχει αναπτυχθεί από κινεζική εταιρεία
Στις 32 χώρες της Ευρώπης που θα εγκαταστήσουν σύστημα προστασίας no-fly-zone για drone στα αεροδρόμια τους, συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Το εν λόγω σύστημα ασφαλείας έχει αναπτυχθεί από την κινεζική εταιρεία κατασκευής drone, DJI. Η απόφαση έρχεται λίγους μήνες μετά τα περιστατικά στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, που αναγκάστηκε να προχωρήσει σε τριήμερη διακοπή πτήσεων τον Δεκέμβριο, καθώς εντοπίσθηκαν drone κοντά στην περιοχή. Αυτό οδήγησε σε ακύρωση ή εκτροπή 1.000 πτήσεων, με την αεροπορική εταιρεία ΕasyJet να καταγράφει απώλεια σχεδόν 20 εκατ. δολαρίων.
Η DJI θα εφαρμόσει το σύστημα Geospatial Environment Online (GEO) 2.0 σε 19 νέες χώρες, καθώς και σε άλλες 13, που ήδη διέθεταν ανάλογα συστήματα. Η Ελλάδα, η Εσθονία και η Κροατία περιλαμβάνονται ανάμεσα στις νέες χώρες, οι οποίες θα υιοθετήσουν την τεχνολογία, που εφαρμόζεται ήδη σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
- Βιομηχανία αγωγών κατά κυβερνήσεων από εταιρείες υπερεπεξεργασμένων τροφίμων
- Ρωσικός πύραυλος σκοτώνει 10 άτομα σε έκθεση αμυντικών συστημάτων – Δεν έπρεπε να γίνει ποτέ λέει ο Ζελένσκι
- Ο Ραζνάτοβιτς «έστειλε» τον Μάριο Χεζόνια στους Καβαλίερς



