Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρίσιμη συνάντηση αγροτών με την κυβέρνηση - Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί δρόμων

Κρίσιμη συνάντηση αγροτών με την κυβέρνηση – Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί δρόμων

Ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων ζητά από την κυβέρνηση η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στην κρίσιμη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης

Ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων ζητά από την κυβέρνηση η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στην κρίσιμη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης.

«Κάτω από την πίεση των μπλόκων και της κλιμάκωσης των τελευταίων ημερών σε πανελλαδικό συντονισμό, η κυβέρνηση, τελικά, δέχτηκε συνάντηση» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στη συνάντηση, πέρα από τον κ. Αραχωβίτη, θα συμμετάσχουν η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η κυβέρνηση καλωσορίζει την απόφαση των μπλόκων να προσέλθουν στο διάλογο» υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κ. Αραχωβίτης.

«Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει ο διάλογος είναι ο μόνος δρόμος αντιμετώπισης των προβλημάτων που υφίσταται η πρωτογενής παραγωγή διαχρονικά. Ήδη έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από πλευράς κυβέρνησης προκειμένου να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα των αγροτών, ενώ άλλα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται συντονισμένες ενέργειες να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και των αντοχών της οικονομίας».

«Ευελπιστούμε και βασιζόμαστε στη διαρκή και αγαστή συνεργασία του αγροτικού κόσμου και των οργανώσεών του, προκειμένου από κοινού να δώσουμε την ώθηση στην πρωτογενή παραγωγή» συμπληρώνει και τονίζει «ο διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αποκλεισμούς και να είναι συνεχής».

Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί δρόμων

Την ίδια ώρα, αγρότες της δυτικής Αχαΐας απέκλεισαν λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ τη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της βιομηχανικής περιοχής, ανάμεσα στην Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα.

Οι αγρότες, οι οποίοι μετέχουν στις κινητοποιήσεις, παρέμειναν στον κόμβο για τουλάχιστον μία ώρα.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των αγροτών, ο σημερινός αποκλεισμός της εθνικής οδού ήταν συμβολικός, αλλά όπως σημειώνουν, είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024