Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για οργανωμένη δράση στον Κορυδαλλό κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης

Για οργανωμένη δράση στον Κορυδαλλό κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης

Στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης εντάσσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν στις φυλακές της χώρας

Στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης εντάσσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τα τελευταία περιστατικά που σημειώθηκαν στις φυλακές της χώρας.

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως η δολοφονία αλβανού κρατούμενου μέσα στις φυλακές από συγκατηγορούμενούς του, η απόδραση δυο αλβανών κρατουμένων και τέλος ο θάνατος ενός ακόμη αλβανού κρατούμενου μέσα στη φυλακή, σχετίζονται μεταξύ τους και «φωτίζονται» από τις συλλήψεις κατηγορουμένων στις οποίες προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης:

«Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη από την Ελληνική Αστυνομία κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για πληθώρα βαρύτατων αδικημάτων ρίχνει φως και στα σοβαρά συμβάντα που το τελευταίο διάστημα έλαβαν χώρα στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στην απόδραση δύο Αλβανών κρατουμένων, τη δολοφονία ενός Αλβανού κρατουμένου από συγκρατουμένους του και, τέλος, τον θάνατο ενός ακόμα Αλβανού κρατουμένου.

Φαίνεται, ειδικότερα, τα συμβάντα αυτά να συνδέονται μεταξύ τους καθώς διερευνώνται στο πλαίσιο οργανωμένης δράσης συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών και δεν συνιστούν σύμπτωμα δήθεν κατάρρευσης της σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει προεχόντως στην ασφάλεια των κρατουμένων και των εργαζομένων στις φυλακές, στην ενίσχυση των δομών αλλά και στον εξανθρωπισμό των συνθηκών κράτησης, με όρους κράτους δικαίου. Η πολιτική αυτή συνεχίζεται».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024