Τα Σκόπια ετοιμάζονται για την αλλαγή της ονομασίας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ήδη, τις πρώτες πρωϊνές ώρες αφαιρέθηκαν τα γράμματα με την σημερινή ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», από το κτίριο της κυβέρνησης, στο κέντρο των Σκοπίων. Στη θέση τους θα τοποθετηθούν νέα γράμματα με την καινούρια ονομασία της χώρας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Κάτι τέτοιο ίσως να συμβεί αύριο, στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του κτιρίου όπου στεγάζεται η κυβέρνηση, κατά την οποία θα τοποθετηθεί η σημαία του ΝΑΤΟ. Στην εκδήλωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ, θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και σε αυτήν θα παραστούν εκπρόσωποι του επιτελείου του ΝΑΤΟ και πρέσβεις των κρατών -μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων εικάζουν πως οι πρώτες νέες πινακίδες με το καινούριο όνομα της χώρας θα τοποθετηθούν στις συνοριακές διελεύσεις της χώρας με την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα στη συνοριακή διάβαση της Γευγελής (Μπογκορόντιτσα), απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων.

Το νέο όνομα θα αναγράφεται πλέον στις τις πινακίδες στις συνοριακές διόδους της χώρας, στις διπλωματικές και προξενικές αντιπροσωπείες αλλά και στις εισόδους των δημόσιων υπηρεσιών. Μάλιστα, δημοσιογράφος της γειτονικής χώρας, «ανέβασε» στο Twitter φωτογραφία της πρώτης πινακίδας με το νέο όνομα της χώρας που θα εγκατασταθεί στα σύνορα με την Ελλάδα.