Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβερνητικά τερτίπια: Κρύβουν κάτω από το χαλί τη «μακεδονική γλώσσα» για να ψηφιστεί το πρωτόκολλο

Κυβερνητικά τερτίπια: Κρύβουν κάτω από το χαλί τη «μακεδονική γλώσσα» για να ψηφιστεί το πρωτόκολλο

Με τις λέξεις επιχειρεί να παίξει για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση «κουρελού», σήμερα ανήμερα της ημέρας της ψήφισης του πρωτοκόλλου για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Με τις λέξεις επιχειρεί να παίξει για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση «κουρελού», σήμερα ανήμερα της ημέρας της ψήφισης του πρωτοκόλλου για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Αυτό γιατί, σύμφωνα με όσα αναφέρει ανταποκριτής του πρακτορείου MIA στις Βρυξέλλες, επικαλούμενος πηγή της Βορειατλαντικής Συμμαχίας, η Ελλάδα άσκησε βέτο στη χρήση του όρου «μακεδονική γλώσσα» για… μια μέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σκοπιανού πρακτορείου, η ελληνική πλευρά άσκησε ιδιαίτερη πίεση ώστε να μην χρησιμοποιηθεί ο επίμαχος όρος στην ιστοσελίδα… μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, λόγω «της ευαισθησίας της διαδικασίας επικύρωσης του Πρωτοκόλλου Ένταξης της »Μακεδονίας» στη Συμμαχία, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί την Παρασκευή από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με το πρακτορείο, το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιεί τον όρο «μακεδονική γλώσσα» μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με τη συμφωνία Πρεσπών, ανέφερε ο αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο πηγή της Βορειατλαντικής Συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ, λένε οι πηγές, «κάνει τα πάντα για να μην προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από οποιαδήποτε πλευρά και για να μην τεθεί σε κίνδυνο η διαδικασία ένταξης της ‘Μακεδονίας’ στη Συμμαχία».

Ωστόσο, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, το ΝΑΤΟ θα επιστρέψει στη συνήθη πρακτική της χρήσης του όρου «μακεδονική γλώσσα», σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη μέχρι τώρα πρακτική, αναφέρει το ΜΙΑ.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη προκλήθηκαν ποικίλες αντιδράσεις στην ΠΓΔΜ, καθώς, για πρώτη φορά, κατά την τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ, η Συμμαχία δεν χρησιμοποίησε τον όρο «μακεδονική γλώσσα» στον ιστότοπό της όπως συνήθιζε ανέκαθεν.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024