Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλλάζει η Όπερα της Βαστίλης στο Παρίσι

Αλλάζει η Όπερα της Βαστίλης στο Παρίσι

Ο προγραμματισμός προβλέπει έναρξη των εργασιών φέτος και ολοκλήρωσή τους το 2023

Οικοδομημένη στο πλαίσιο της γαλλικής πρωτοβουλίας «Grands Projets» – σε αυτό το πλαίσιο κατασκευάστηκε η Πυραμίδα του Λούβρου από τον ΙΜ Πέι, το Institut du Monde Arabe από τον Ζαν Νουβέλ, η Εθνική Βιβλιοθήκη από τον Ντομινίκ Περό – η Opéra Bastille βρίσκεται μεταξύ της Place de la Bastille και των κήπων Viaduc des Arts στο 12ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η ανακαίνιση της όπερας, η οποία είναι και το σπίτι της Εθνικής Όπερας της Γαλλίας, σημαίνει τον ανασχεδιασμό και επέκταση του φουαγιέ στο επίπεδο του δρόμου. «Θέλουμε να ανοίξει η όπερα στο περιβάλλον της, σ’ αυτήν την πολυσύχναστη περιοχή του Παρισιού, κα θέλουμε να την κάνουμε ένα τοπικό hotspot της κοινωνικής ζωής στο άστυ» εξήγησε ο Σέρεν Έλγκααρντ του Henning Larsen.

«Για μας, είναι μια ευκαιρία να δώσουμε καινούργια ζωή σε ένα τοπόσημο της πόλης με τρόπο που συνδέει τη δική μας αρχιτεκτονική ταυτότητα με την κληρονομιά του Κάρλος Οτ» πρόσθεσε. Η όπερα θα επεκταθεί κατά μήκος του Viaduc des Arts προς τους κήπους, υλοποιώντας τον στόχο του Οτ «να δημιουργήσει μια ομαλή αρχιτεκτονική μετάβαση» από το κτήριο στο πάρκο. Το επιπρόσθετο τμήμα θα περιλαμβάνει έναν χώρο 800 θέσεων για πρόβες και περφόρμανς και ένα επιπλέον εργαστήριο.

Η πρόσοψη που θα βλέπει στο πάρκο θα φέρει κάθετες περσίδες και θα ενσωματώνει πράσινο. Ο προγραμματισμός προβλέπει έναρξη των εργασιών φέτος και ολοκλήρωσή τους το 2023.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024