Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής

«Δημοκρατική ή αντιδημοκρατική; Η Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι»

H Ελληνική Εταιρεία της Νέας Λακανικής Σχολής (http://www.hellenicsociety-nls.gr/), μια ψυχαναλυτική εταιρεία με δραστηριότητα τη διάδοση της ψυχανάλυσης στην Ελλάδα και  σθεναρό ενδιαφέρον για το διάλογο του ψυχαναλυτικού λόγου με το κοινωνικό γίγνεσθαι, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 19.30-21.30, στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5), μια εκδήλωση γύρω από την κρίση στη δημοκρατία με θέμα: «Δημοκρατική ή αντιδημοκρατική; Η Ευρώπη σε κρίσιμο σταυροδρόμι».

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής Δρ. Γιάννης Δημητράκος, ψυχίατρος-ψυχαναλυτής, μέλος της New Lacanian School (NLS) και της Association Mondiale de Psychanalyse (AMP). Η εισήγησή του θα έχει θέμα «Η ευρωπαϊκή δημοκρατία σε κρίση – Γιατί σήμερα η πολιτική χρειάζεται να διαφωτιστεί από την ψυχανάλυση». Θα ακολουθήσει η εισήγηση του Δρος. Γιάννη Ιωαννίδη, δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, πρώην Γενικού Γραμματέα της ΕΕΔΑΠ και τακτικού μέλους της ΕΕΔΑ καθώς και πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, με θέμα «Οι μεταμορφώσεις του Κράτους Δικαίου στην εποχή του νεοφιλελευθερισμού». Στη συνέχεια, θα λάβει το λόγο ο Γιάννης Κτενάς (υποψήφιος διδάκτορας πολιτικής φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Kaboom), με θέμα «Η κρίση του νεοφιλελεύθερου υποκειμένου. Πολιτικά ερωτήματα προς την ψυχνανάλυση». Ο κύκλος των ομιλιών θα ολοκληρωθεί με την εισήγηση  του Ρεζινάλντ Μπλανσέ, ψυχαναλυτή, μέλους της NLS και της AMP και συγγραφέα του βιβλίου «Πολιτικές του ψυχαναλυτή – Χρονογραφήματα της κρίσης (2011-2017), Εκδόσεις Εκκρεμές, Φεβρουάριος 2019, με θέμα «Το αίτημα για αυταρχισμό σήμερα».

Τις εισηγήσεις θα σχολιάσουν οι:  Δρ. Γιάννης Γραμματόπουλος (ψυχολόγος, μέλος της ΕΕ-ΝΛΣ, Λέκτορας Ψυχοκοινωνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου), Δρ. Νατάσσα Κατσογιάννη (ψυχολόγος, μέλος της ΕΕ-ΝΛΣ).

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και ανοιχτή για το κοινό.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024