Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Οι αποκλίνουσες θέσεις του Τραμπ για το Ιράν και τους Ταλιμπάν

ΗΠΑ: Οι αποκλίνουσες θέσεις του Τραμπ για το Ιράν και τους Ταλιμπάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της ομιλίας του για την Κατάσταση του Έθνους, εξαπέλυσε, όπως αναμενόταν, σφοδρή επίθεση εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, αλλά προτίμησε να ακολουθήσει μια διαφορετική οδό στο ζήτημα των Ταλιμπάν, κάνοντας λόγο για εποικοδομητικές συνομιλίες και προσπάθεια επίτευξης ειρήνης στο Αφγανιστάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της ομιλίας του για την Κατάσταση του Έθνους ενώπιον των μελών του Κογκρέσου, εξαπέλυσε, όπως αναμενόταν, σφοδρή επίθεση εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, αλλά προτίμησε να ακολουθήσει μια διαφορετική οδό στο ζήτημα των Ταλιμπάν, κάνοντας λόγο για εποικοδομητικές συνομιλίες και προσπάθεια επίτευξης ειρήνης στο Αφγανιστάν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τραμπ καταφέρθηκε με δριμύτητα εναντίον του «ριζοσπαστικού καθεστώτος στο Ιράν» και επανέλαβε ότι δε θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να αποκτήσει ποτέ πυρηνικά όπλα.

«Κάνουν άσχημα πράγματα» είπε ο Τραμπ, προσάπτοντας αντισημιτισμό στην πολιτική ηγεσία της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ απέσυρε πέρσι τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν και επανέφερε σε ισχύ μια σειρά οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της εν λόγω χώρας, τις οποίες χαιρέτισε χαρακτηρίζοντάς τις «τις σκληρότερες που έχουν επιβληθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Αφγανιστάν, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «εποικοδομητικές» συνομιλίες με τους Ταλιμπάν, ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στη χώρα.

Σημειώνεται ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου θέλει να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα, 17 χρόνια αφότου οι ΗΠΑ ενεπλάκησαν στον πιο μακρόχρονο πόλεμο στην ιστορία τους.

«Η κυβέρνησή μου διεξάγει εποικοδομητικές συνομιλίες στο Αφγανιστάν με έναν αριθμό αφγανικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των Ταλιμπάν» είπε ο Τραμπ.

«Στο βαθμό που οι διαπραγματεύσεις προοδεύουν, θα είμαστε σε θέση να μειώσουμε την παρουσία των στρατευμάτων μας και να επικεντρωθούμε στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Δεν ξέρουμε εάν θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία ή όχι, ξέρουμε όμως ότι έπειτα από δύο δεκαετίες πολέμου έχει έρθει η ώρα να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε την ειρήνη».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024