Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρά προβλήματα, πλημμύρες και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα, πλημμύρες και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία

Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω της η έντονη κακοκαιρία και η σφοδρή βροχόπτωση σε όλη τη χώρα

Μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω της η έντονη κακοκαιρία και η σφοδρή βροχόπτωση σε όλη τη χώρα.

Πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν στο Ζευγολατιό Κορινθίας το όποιο βρέθηκε την Τετάρτη πνιγμένο.

Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν τη νύχτα της Τρίτης, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα και το χωριό να δοκιμάζεται άσχημα ξανά.

Οι φωτογραφίες από το kalimera-arkadia.gr μιλούν από μόνες τους.

kakokairia_zevgolatio kakokairia_zevgolatio1

Διαλύθηκε ο δρόμος «Καστρί – Άγιος Πέτρος» στην Κινουρία

Το νέο κύμα κακοκαιρίας έκανε «κομμάτια» τμήμα του δρόμου «Καστρί – Άγιος Πέτρος», κοντά στο χωριό του Αγίου Πέτρου, στη Βόρεια Κυνουρία.

Η κυκλοφορία διεκόπη και τα αυτοκίνητα κινούνται από το δρόμο του Άστρους.

Click to enlarge image 51247116_301172763874644_7504766213667422208_n Copy.jpgkakokairia_kynouria kakokairia_kynouria1 kakokairia_kynouria2

Βράχος 25 τόνων στα Ασκύφου Σφακίων

Την ίδια ώρα, σοβαρές ήταν οι ζημιές που προκάλεσε ένας βράχος 25 τόνων που έπεσε χθες το βράδυ στα Ασκύφου, στην Κρήτη, όπου κατά τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Ο βράχος, όπως αναφέρουν τα haniotika-nea.gr, διέλυσε ολοκληρωτικά την κουζίνα μιας οικίας. Επίσης προκάλεσε ζημιές σε κλιμακοστάσιο διπλανής κατοικίας.

Το περιστατικό έγινε στις 7.30 χθες το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Σφακίων, Γιάννη Ζεργό, η ηλικιωμένη γυναίκα μαγείρευε στην κουζίνα και πήγε να σηκώσει το τηλέφωνο όταν έπεσε ο βράχος.

Από την πτώση του βράχου ξεριζώθηκαν επίσης 30 δέντρα ενώ τη φορά του σταμάτησε ένα μεγάλο κυπαρίσσι! Ο βράχος παρέσυρε τα πάντα σε μια απόσταση 250 μέτρων μέχρι να σταματήσει στα σπίτια.

Στο σημείο βρίσκονται αυτήν την ώρα μηχανικοί της περιφερειακής ενότητας Χανίων και προσωπικό του δήμου Σαρωνικού και η Πυροσβεστική. Ο δήμος Σφακίων πρόκειται να καλέσει γεωλόγους του ΙΓΜΕ για να κάνουν ελέγχους στη περιοχή.

kakokairia_sfakia
kakokairia_sfakia2
kakokairia_sfakia1

Ζημιές και προβλήματα στο οδικό δίκτυο στην Αιτωλοακαρνανία

Προβλήματα αντιμετωπίζει και η Αιτωλοακαρνανία, που τις τελευταίες ημέρες δέχεται συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το agriniopress.gr

Η αντιπεριφέρεια σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «συνεργεία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες, βρίσκονται συνεχώς στα σημεία του οδικού δικτύου του νομού στα οποία επισημαίνονται προβλήματα και τα οποία δυσχεραίνουν την κυκλοφορία. Με συνεχείς διορθωτικές παρεμβάσεις, κατά περίπτωση, προβαίνουν στις απαραίτητες επιδιορθώσεις ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες από τα εν λόγω καιρικά φαινόμενα».

Τέτοιες παρεμβάσεις, όπως επούλωση λάκκων, απομάκρυνση φερτών υλικών, άρση καταπτώσεων κ.α., είτε έχουν πραγματοποιηθεί είτε βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετά κομμάτια του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα: στην Επαρχιακή Οδό Λεσίνι – Πεντάλοφο, στην Επαρχιακή Οδό Αγρίνιο – Αγγελόκαστρο, στην Επαρχιακή Οδό Αετός – Κατούνα, στην Επαρχιακή οδός Θέρμο – Ναύπακτος, στην Επαρχιακή οδός Καστράκι – Χαλκιόπουλο, στην Επαρχιακή οδό Πιτσινέϊκα – Ριγάνι και όπου αλλού κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση των συνεργείων των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Πράλληλα, συνεχής είναι η προσπάθεια για την διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Λαμπίρι – Όρια Νομού, όπου επιχειρείται διαρκής καθαρισμός του οδοστρώματος από φερτά υλικά και καταπτώσεις. Στο εν λόγω σημείο, όπου σημειώνονται και χιονοπτώσεις, επιχειρεί μηχάνημα συνεχώς της Π.Ε. Αιτωλ/νίας και ειδικό όχημα (αλατιέρα) ώστε να διατηρείται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το μήκος της διαδρομής.

kakokairia_aitol
kakokairia_aitol1
kakokairia_aitol2

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024