Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Σταθεροποίηση της στερλίνας ύστερα από δημοσίευμα για καθυστέρηση του Brexit

Βρετανία: Σταθεροποίηση της στερλίνας ύστερα από δημοσίευμα για καθυστέρηση του Brexit

Σταθεροποιητικά κινείται η στερλίνα σήμερα, παραμένοντας ωστόσο κοντά στο χαμηλό δύο εβδομάδων, καθώς η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο βρετανοί υπουργοί συζητούν σχέδια για καθυστέρηση του Brexit κατά οκτώ εβδομάδες

Σταθεροποιητικά κινείται η στερλίνα σήμερα, παραμένοντας ωστόσο κοντά στο χαμηλό δύο εβδομάδων, καθώς η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο βρετανοί υπουργοί συζητούν σχέδια για καθυστέρηση του Brexit κατά οκτώ εβδομάδες.

Η λίρα είχε καταγράψει ράλι εν μέσω ενδείξεων ότι η ημερομηνία της 29ης Μαρτίου για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να καθυστερήσει, με τους χρηματιστές να εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες ενός άτακτου Brexit χωρίς συμφωνία.

Υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης διεξάγουν μυστικές συνομιλίες σχετικά με ένα σχέδιο για την αναβολή του Brexit έως τις 24 Μαΐου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της συντηρητικής βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπό της αργά το βράδυ της Τρίτης.

Η Μέι αναμένεται αύριο στις Βρυξέλλες, όπου σκοπεύει να δηλώσει στους ηγέτες των υπόλοιπων 27 χωρών-μελών της ΕΕ πως πρέπει να αποδεχθούν νομικά δεσμευτικές αλλαγές ως προς τις διατάξεις της συμφωνίας που αφορούν τη μελλοντική διευθέτηση για τα σύνορα με την Ιρλανδία. Θα συμπληρώσει πως, σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο μιας άτακτης αποχώρησης.

Νωρίτερα σήμερα η στερλίνα κατέγραψε άνοδο 0,1% στο 1,2954 δολάριο, όχι μακριά από το χαμηλό δύο εβδομάδων στο 1,2923 δολάριο. Έναντι του ευρώ η στερλίνα κατέγραψε πτώση 0,3% στις 87,9 πένες.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024