Σταθεροποιητικά κινείται η στερλίνα σήμερα, παραμένοντας ωστόσο κοντά στο χαμηλό δύο εβδομάδων, καθώς η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο βρετανοί υπουργοί συζητούν σχέδια για καθυστέρηση του Brexit κατά οκτώ εβδομάδες.

Η λίρα είχε καταγράψει ράλι εν μέσω ενδείξεων ότι η ημερομηνία της 29ης Μαρτίου για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να καθυστερήσει, με τους χρηματιστές να εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες ενός άτακτου Brexit χωρίς συμφωνία.

Υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης διεξάγουν μυστικές συνομιλίες σχετικά με ένα σχέδιο για την αναβολή του Brexit έως τις 24 Μαΐου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της συντηρητικής βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπό της αργά το βράδυ της Τρίτης.

Η Μέι αναμένεται αύριο στις Βρυξέλλες, όπου σκοπεύει να δηλώσει στους ηγέτες των υπόλοιπων 27 χωρών-μελών της ΕΕ πως πρέπει να αποδεχθούν νομικά δεσμευτικές αλλαγές ως προς τις διατάξεις της συμφωνίας που αφορούν τη μελλοντική διευθέτηση για τα σύνορα με την Ιρλανδία. Θα συμπληρώσει πως, σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο μιας άτακτης αποχώρησης.

Νωρίτερα σήμερα η στερλίνα κατέγραψε άνοδο 0,1% στο 1,2954 δολάριο, όχι μακριά από το χαμηλό δύο εβδομάδων στο 1,2923 δολάριο. Έναντι του ευρώ η στερλίνα κατέγραψε πτώση 0,3% στις 87,9 πένες.

Γράψτε το σχόλιο σας