Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής
Το σήμα για σαρωτικούς φορολογικούς ελέγχους δίνει και φέτος η ΑΑΔΕ, με τον Διοικητή Γιώργο Πιτσιλή να προαναγγέλλει τουλάχιστον 620 ελέγχους και 16.000 μερικούς επιτόπιους ελέγχους.
Εντολή για τη διενέργεια 620 ερευνών σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και 16.000 επιτόπιους ελέγχους μέσα στο 2019 έδωσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, στις Υπηρεσίες Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων.
Ειδικότερα, στην απόφαση Πιτσιλή ορίζοντα τα εξής:
1. Το έτος 2019 θα διενεργηθούν από τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) τουλάχιστον 620 έλεγχοι-έρευνες και 16.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων διακίνησης.
2. Η κατανομή των ως άνω ελέγχων και ερευνών ανά ΥΕΔΔΕ θα οριστεί με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2019.
Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ διενεργούνται με προτεραιοποίηση στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, στοχεύοντας κυρίως σε «φρέσκες» υποθέσεις στις οποίες οι πιθανότητες εισπράξεων είναι αυξημένες.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας