Μπαρνιέ: Μη επαναδιαπραγματεύσιμη η συμφωνία για το Brexit
«Το backstop (είναι) η μόνη λειτουργική λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος των ιρλανδικών συνόρων. Η ΕΕ είναι έτοιμη να εργαστεί σε εναλλακτικές λύσεις κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μισέλ Μπαρνιέ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ξαναθέσει υπό συζήτηση τη Συμφωνία Αποχώρησης του Brexit, ούτε και το επίμαχο ιρλανδικό backstop ξεκαθάρισε εκ νέου σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ενωσης Μισέλ Μπαρνιέ, σημειώνοντας ότι οι εργασίες για εναλλακτικές λύσεις για το backstop μπορεί να γίνουν μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.
Με tweet του μετά τη συνάντησή του με τον ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε, στην Χάγη, ο Μπαρνιέ τόνισε: «Πλήρης συμφωνία ότι η Συμφωνία Αποχώρησης δεν μπορεί να συζητηθεί ξανά. Το backstop (είναι) η μόνη λειτουργική λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος των ιρλανδικών συνόρων. Η ΕΕ είναι έτοιμη να εργαστεί σε εναλλακτικές λύσεις κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου».
Εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι τόνισε σήμερα ότι η βρετανική κυβέρνηση επικεντρώνεται στη διαμόρφωση προτάσεων για το Brexit που θα μεταβιβάσει στους ευρωπαίους διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες για να προωθήσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου».
Η Μέι επιδιώκει νομικά δεσμευτικές αλλαγές στη συμφωνία με αντικατάσταση του βορειοϊρλανδικού backstop («δίχτυ ασφαλείας»), ώστε να αποφευχθεί η επαναφορά ενός σκληρού συνόρου ανάμεσα στην Ιρλανδία, που είναι μέλος της ΕΕ, και της βρετανικής επαρχίας της Βόρειας Ιρλανδίας.
Μια νέα ομάδα εργασίας που συνέστησε η κυβέρνηση ξεκίνησε σήμερα τριήμερες συνομιλίες με σκοπό την εξεύρεση λύσεων για την για την αποφυγή του σκληρού συνόρου στην Ιρλανδία και θα αναζητήσει σχέδια για την χρήση τεχνολογίας που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα σύνορα Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας, ως εναλλακτική για το backstop.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας