Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος: Με θανατική ποινή απειλούνται 8 ισλαμιστές που σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Σίσι

Αίγυπτος: Με θανατική ποινή απειλούνται 8 ισλαμιστές που σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Σίσι

Οι οκτώ κατηγορούμενοι είναι μέλη ομάδας περίπου 300 μελών του Ισλαμικού Κράτους και κατηγορούνται πως σχεδίαζαν τη δολοφονία του Σίσι επιτιθέμενοι σε αυτοκινητοπομπή που θα τον μετέφερε

Αιγυπτιακό στρατοδικείο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιδιώξει την επιβολή θανατικής ποινής σε οκτώ ισλαμιστές τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων δύο που κατηγορούνται ότι σχεδίασαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και έναν Σαουδάραβα πρώην πρίγκιπα διάδοχο, ανέφεραν δικαστικές πηγές και πηγές ασφαλείας.

Το στρατοδικείο θα διαβιβάσει την υπόθεση στον μεγάλο μουφτή, τον θρησκευτικό αξιωματούχο που έχει επιφορτιστεί να δίνει μια μη δεσμευτική γνώμη για τις θανατικές ποινές που αποφασίζει η δικαιοσύνη. Οι οκτώ κατηγορούμενοι είναι μέλη ομάδας περίπου 300 μελών του Ισλαμικού Κράτους και κατηγορούνται πως σχεδίαζαν τη δολοφονία του Σίσι επιτιθέμενοι σε αυτοκινητοπομπή που θα τον μετέφερε.

Δύο από τους οκτώ για τους οποίους το δικαστήριο προτείνει την θανατική ποινή, σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Σίσισε  ένα ξενοδοχείο στην Μέκκα, όπου εσφαλμένα πίστευαν ότι διέμεινε το 2014. Σχεδίαζαν να τοποθετήσουν μια βόμβα για να αποσπάσουν την προσοχή των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα θα εξαπέλυαν επίθεσή στον Αιγύπτιο πρόεδρο και στον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Νάγιεφ.

Οι οκτώ δικάστηκαν ερήμην. Από τους 292 υπόπτους, 151 τελούν υπό κράτηση. Το δικαστήριο όρισε για τις 6 Μαρτίου την ανακοίνωση των ποινών για όλους τους 292 κατηγορουμένους, μετά την απόφαση του μεγάλου μουφτή.

Όσοι τελούν υπό κράτηση θα μπορούν στη συνέχεια να εφεσιβάλουν τις ποινές τους, ενώ εκείνοι που δικάστηκαν ερήμην, θα ξαναδικαστούν αν παραδοθούν ή συλληφθούν. Από το 2013, αιγυπτιακά δικαστήρια έχουν εκδώσει εκατοντάδες θανατικές ποινές, αν και έχει εκτελεστεί μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024